OEM je nesto u vezi toga ko ga je proizveo, nikako nisam uspeo da shvatim, taj izraz se spominje kod mnogih komada hardvera, mozda ce neko znati bolje da objasni, ali to sigurno ne utice na drajvere.
To sto ima mnogo cipova bi moglo da znaci da je hardverski. To sto pise na kutiji da je hardverski, nazalost, ne mora da bude to. Vrlo cudno i skoro neverovatno, ali je tako. Imao sam modem firme Sweex, na cijoj kutiji je lepo pisalo krupnim slovima da je hardverski a bio je onaj, samo malo jaci od softverskog.
Najgore od svega je sto mi je pretraga na
www.google.com svuda davala neki soft voice modem, pa sam cak stigao i do sledeceg sajta:
http://www.usr-emea.com/suppor...ate.asp?loc=mest&prod=3094 a to je original USR sajt i tamo isto pise USR263094-OEM U.S. Robotics 56K Soft PCI Voice Faxmodem for Windows (OEM) i ima 4 razlicita drajvera i ima slika koju prilazem. To bi sa moje strane bilo najvise sto mogu da uradim, a izgleda da si ti dobio, verovatno vrlo kvalitetan soft modem, koji mozda ima dodatne cipove zbog fax i voice funkcije, za koje ne znam kako se realizuju.

@Owl - ja sam to samom sebi prevodio priblizno kao ono "za prvu ugradnju" (u vozilo, kucanski aparat,..... itd.) Znaci, normalno je sto nije dobio drajvere, ali je cudno sto je dobio sarenu kutiju?
Data sheet - na originalnom sajtu imas ovo u PDF formatu, tamo bas spominje da se audio integracija obavlja preko interne veze TAPI, zato nemas spoljne prikljucke.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!