@kompozitor:
1. " muda " i 2. " masno " su slični ili isti pojmovi. Trebalo bi da subjektivno označe zvuk koji je pun, snažan i zasićen određenim frekvencijama i njihovim harmonicima. U ovom slučaju, to su uglavnom niske frekvencije, koje prijaju slušaocu.
"Muda" se obično vezuju za pevače, tj. ako pevač ima "muda" (a ima ih)... znači da je snažan i dobar interpretator. "Masno" je subjektivan opis zvuka, ali ne mora biti vezan ni za kakavu određenu kategoriju. "Masan" može biti i kick i reverb i mix...
3. " analogni filing " je nastao kao odgovor na narastajuću digitalnu tehnologiju. Do tada taj termin nije postojao, tj. bio je ne-svesno podrazumevan

. Najlakše će biti opisati ga preko sintisajzera.
Analogni, matori sintisajzeri su imali fine varijacije u zvuku, koje su bile posledica nesavršenosti tehnologije. Digitalni sintisajzeri su, nasuprot tome, poprilično tačni ili dosadno savršeni. "Analog feel" je kvazi parametar kojim se u taj moderan, savršen zvuk dodaju sitne imperfekcije (greške), ne bi li se eto, emulirao nekakav analogni sklop.
Treba reći da su to uglavnom varijacije u štimovanju i eq instrumenta... znači, poprilično zgubidanski trip, po meni. Pametno pakovanje parnih i neparnih harmonika...
Dalje, postoji cela kategorija zaista "analognih" naprava koje danas koriste taj analogni feel, ali na drugi, iskreniji način. To su "cRevna" pretpojačala, mikrofoni, pojačala, mixeri, EQ, itd... koji svojim karakteristikama treba da doprinesu PUNOĆI i dopadljivosti zvuka koje slušalac "upija".
4. " skup zvuk " može da bude šta god ti to odlučiš i odbraniš pred drugima.
@Hirurg:
Radi, mada sam malo bolestan, a i zima je, pa sam usporio. Nemoj da se ovde to reklamira, idi na PP, ako te zanima!
Pozdrav!