Ok, priblizavamo se izvoru smetnji.
1.) Slika koju si poslao nam govori u cemu nije problem: tvoj program je u sustini OK, cim je modul <unknown> to znaci ili da greska lezi u nekom zakopanom dll-u, ili da ti je program totalno fucked-up, a sumnjam u to (u ovu drugu varijantu)

.
Kada je subclassing error, obicno prijavljuje gresku u msvbvmxx.dll ili u tvoj_program.exe...
Lepo ti kaze i Madenovic, otarasi se tih kontrola, samo nevolje ti donose - ovo ti kazemo iz iskustva, koristi ih samo ako si jedan od developera tih CCRP kontrola tj. ako mislis da mozes da uklonis "smetnje" koje nastaju usled koriscenja istih. Opet, sve te kontrole koriste subclassing, a to sto ti subclassing nikada nije pravio probleme... ocigledno nisi pravio bas mnogo programa u glomaznom visual basic-u

, salim se naravno, ali ovaj program sto sada pravis je ocigledno drugaciji od ostalih. Problem je sto VB NE PODRZAVA tzv. subclassing, on koristi SVOJ "jednostavniji" sistem za procesiranje poruka i svaki pokusaj da se te poruke preusmere tj. provere pomocu nekih apija je na neki nacin hakovanje jadnog vb-a, recimo ako pre izlaska iz programa ne preusmeris poruke ponovo na stari "callback" nastaje upravo onakva slika kakvu si poslao

, samo sa "tvoj_program.exe" ili "msvbvm60.dll" itd. .
2.) Pomeraj progress bar po prozoru, zaboga, 99% programa to radi a samo 1% koristi neki ocx samo zbog progress bara (ili zbog bilo cega drugog, ako nista win32 ima bar dobar status bar

. Poslacu ti primer ako hoces, kako da napravis status bar za trakicom za progres.
3.) Pogledaj na PSC sajtu i bolje ti je tamo da nadjes neku dobru zamenu za taj folder ocx, nadji neki jednostavan modul sa kodom koji ti je kolko-tolko razumljiv. Namuci se malo, pa cak i sam napravi neki jos bolji BrowseForFolder, videces da ce se isplatiti, lep je osecaj kada znas da si ceo program sam napravio (koliko je god u vbu to moguce). Ako imam vremena, poslacu ti i primer za ovo

... zapravo prijavi se na PSC mailing listu, naucices dosta sa tog sajta, ja imam dosta svojih primera tamo. Zato volim vb, jer je prost ako znas c++/c, pa mogu i ja nekog da naucim necemu

.
Ovo su saveti ne samo za popravku ove greske, nego i za izbegavanje buducih greska (greska ne mora da bude i neki error koji ti iskoci na ekranu...), racunam da je proslo onih 38% pa se nadam da si vec resio problem

. Ako je problem jos uvek prisutan ostaje ti najbolje resenje - eliminacija, ako ne mozes da nadjes bubu, izbaci sav namestaj iz stana i videces iz koje je rupe izasla

.