Ja se u potpunosti ne bih slozila sa ovakvim izjavama. Naprimjer, ja sam za 8 mjeseci naucila duplo vise nego sto sam znala. Mislim nisam prije imala neko znanje ali osnovno. Istina je da cas Web Masteringa-Digital Graphics uglavnom sluzi za igranje. Danas sam imala zadatak da obradim neku jabuku u Photoshopu i stavim usi, nos i usta.

To uglavnom uzimaju seniori samo da bi ispunili fond casova. Opet, i tu sam naucila neke stvari iz teorije uopste o grafici, sajtovima i sl. Ali ima i dosta ozbiljnijih predmeta od kojih bih izdvojila Computer Architecture Advance i Independent Study of Computer Technology Applications. Architecture je uglavnom teorija ali na prakticnim primjerima. Poslije ovog kursa polaze se za A+ Certificate i 90% ucenika koji imaju "A" ocjenu poloze. Testovi imaju cak i po 120 pitanja, ne samo zaokruzivanje. Independent Study - tu imas svoju ucionicu opremljenu kao servis i popravljas. Profesor ti svaki dan nadje neki problem i naravno pomaze ti.
Programiranje - Computer Science II je dosta slozeno u mojoj skoli. Opet sve zavisi od skole do skole. Mada uglavnom svugdje ima mnogo predmeta.
Istina da nama Keyboarding zvuci glupo, ali tamo se ne uci samo kucanje. Ako ces da budes ozbiljan poslovan covjek moras znati pismo sastaviti, a i brzina kucanja je dosta bitna. Ipak je ovo USA. Nece neko cekat da ti nabadas 10 slova pola sata. Za sve postoji razlog.
Takodje da spomenem Computer System and Networking. Taj mi se predmet jako dopada jer mozes da radis sto hoces na casu. Mozes da eksperimentises na sistemu, mrezama, spajas, kidas, ma sta god hoces i niko ti nista nece reci

.
Da zakljucim, moj ti je savjet, da ako hoces ove predmete o racunarima uzmes sve Advanced tj. Accelerated. Tu se mnogo vise radi nego na normalnim casovima. Ali ipak je sve strucno pa na engleskom - zato treba biti oprezan. Ja ne znam neke rijeci napr. na nas da prevedm; nadam se da mi nece ni trebati :P.