Citat:
punished: ja sam student ETF koji radi po novom programu i cini mi se da su basss olaksali ali se plasim da se to kad tad ne vrati, pa me zanima da li je tako i na stranim univerzitetima i da li je potrebno da ETF bude tezak kao ranije da bi postali pravi inzenjeri!
da se ne lazemo ono sto te uce na faxu je samo osnova(i to ne narocita, posebno ako si na ETF-u RTI smer) da budes "pravi inzenjer"...tek kad krenes da radis ces da shvatis da pojma nemas i da ima masa stvari treba jos da se nauci...nasi faxovi previse "teoretski" obradjuju stvari, a premalo realnog iskustva steknes i premalo te nauce samostalnom resavanju problema...
a uzgred, tezak fax na nacin kao sto je to ETF bio(i jos je za starije godine), znaci da nemas vremena da se skoncentrises i udjes dublje u tematiku, jer imas jos milion drugih stvari da ucis...narocito ako si recimo racunarac, a treba da se razbijes od elektronike 2 ili magnetike s jedne strane koje ti nikad nehe trebati, a s druge strane strucne predmete spremas za max nedelju dana..sta mislis koliko se gradiva iz tih "strucnih" predmeta sad secam

Ali kao sto rekoh to je sve platforma za posao, stavr licne snalazljivosti(i talenta naravno) je kolko ces to pretociti u praxu....
plus sto se tezina vecine ispita sastoji u tome da ispises milion stranica a da se ne zeznes negde u osnovnom racunu, ono adicione formule, integrali i slicno...a za shvatanje gradiva te pitaju tek na drugom delu, mozda...a naravno masovno ljudi koriste puskice sto me, kao tremarosa oko prepisivanja, uvek jako nerviralo....mada i to valjda spada u "snalazjivost u poslu"
jednom recju ne treba ti tezi fakultet, nego da te zanima to sto radis, i bice sve ok, veruj mi...