Citat:
Gojko Vujovic:
Palma izvini ali ti samo ovim testiranjem linuxa pokazuješ svoje neznanje. Batali taj nuxli dok svi ne promenimo mišljenje o tebi. Do sada si bio power windows user, posle ovoga nećeš spadati ni u tu kategoriju.
Pa čekaj bre Gojko, kud si navro? Baš ti i hoću da pokažem, svoje neznanje Linux-a. Verovatno si iz mojih prethodnih postova zaključio da se bavim Windows administracijom. Dakle, nisam nikako neki početnik koji je pre mesec-dva kupio kompjuter i prosipa ovde neke bisere a sve u ubeđenju da je pokupio svu pamet sveta. Ja sam, kao i ti, profesionalac, samo što ja zarađujem za život radeći na MS platformi dok ti radis na raznoraznim unixoidima. Ja se pri ovom testiranju stavljam u kožu nekog prosečnog čoveka koji je kupio kompjuter i koji ima tako neke prijatelje koji su zaluđeni Linux-om isto kao i vi, pa mu ti prijatelji, recimo, instalirali Linux. E, dok testiram isti stavljam se u poziciju tog čoveka koga su prijatelji zajebali pa mu instalirali Linux. To smo valjda razjasnili.
Nego da te pitam, što to ja više nisam power Windows user? Da nije zbog toga što ne znam da koristim Linux? Ha, koje rezonovanje, svaka ti čast kad tako razmišljaš.
Citat:
Gojko Vujovic:
Prvo nisi znao da mountuješ ext2 particiju na windowsu. A on je ne prepoznaje sam i ne uradi automount. User friendly, ha? Nije nego global world domination project.
Mnogo interesantan ovaj tvoj post. Elem, otkud ti bre znaš da ja ne znam da mountujem ext2 particiju na Windows-u? K’o da ja sad nisam mogao da skinem Explore2fs, Paragon Ext2FS Anywhere ili Ext2Shell. Ova tri programa nisam koristio, mada mogu ti reći da, kada sam probavao Red Hat 8, uspešno sam koristio Partition Magic 8 i njegovu Browse funkciju da čitam Linux particije. Probao sam to i sada ali neće da očita ext2 particiju, pojma nemam što. I sad mi ti kažeš da ja to ne znam. Otkud ti znaš da li ja znam ili ne znam? Vrlo neozbiljno s tvoje strane, mada to je trend kod većine vas iz Linux tabora, tako da sam se već navikao na to. A na kraju krajeva, kog će mi vraga mountovanje ext2 i ext3 particija pod Win-om. Nemam ja na tim particijama ništa važno, dok mi je u Lin-u potrebno mountovanje NTFS particije, zato što su mi na njoj svi dokumenti, filmovi, muzika...
Citat:
Gojko Vujovic:
Potom pokazuješ elementarno nepoznavanje prava pristupa fajlovima u linuxu, koje je valjda prva stvar koja piše u knjigama, faqovima, itd. tldp.org pa na čitanje.
E tu sam te ček’o, tačno sam znao da će neko da me spotakne zbog ovoga, samo nisam znao da ću biti te sreće da to budeš ti.

Dakle, nisam ja glup čovek, iako ti ovde hoćeš takvog da me prikažeš. Znam ja dobra za pravila pristupa fajlovima i folderima, kako u Windows-u tako i u tvom omiljenom Linux-u. Kad smo već kod toga, zašto to u Linux-u nije implementirano kao u Windows-u, pa da lepo imaš ACL iliti Access Control List, pa da lepo podesavas permission-e do detalja. Nadam se da imaš barem trunke poštenja u sebi, pa da ne kažeš slučajno da ACL ne valja. Mada, kako si počeo, svašta mogu da očekujem od tebe.
Citat:
Gojko Vujovic:
Šta je sledeće? Ah da, winmodem verovatno. Koji u stvari nije modem nego priključak za telefonsku žicu, ali je microsoft proglasio da je i to modem pa svi moraju da žive sa tim.
Gojko, Gojko...tu priču možeš nekom drugom da prodaš, meni sigurno ne. Taj famozni Lucent winmodem koristim već četiri godine i u Win-u mi ne pravi probleme. Dakle, ja sam taj modem tada platio 20 maraka, ako me sećanje dobro služi. Pamtim samo da je hardverski modem tada bio mnogo skuplji, pa sam zato i kupio ovaj. Dakla, platio sam 20 maraka i dobio sam istu funkcionalnost koju bih imao da sam kupio hardverski model. Dalje, nisam bio lenj, pa sam danas isto instalirao Lindows i da vidiš čuda, modem u Lindows-u radi normalno. I aj’ mi ti sad kaži što da kupim hardverski modem, kad i soft lepo radi a pritom manje košta.
Dalje, meni nije teško da čitam knjige, faq-ove, tldp.org i razne forume jer sam, ono što ti kažeš, power user. Ne zaboravi da sam se ja stavio u kožu običnog korisnika, a to je velika razlika, jer početnici često ne znaju ni kako se gasi kompjuter, a kamoli da listaju milion stranica dokumentacije a neznaju ni svi ljudi engleski jezik, a većina dokumentacije je upravo na engleskom. Štaviše, ja svakodnevno i čitam raznu dokumentaciju, i na srpskom i na engleskom ali uglavnom onu koja pokriva Windows administraciju, tako da mi to ne predstavlja problem.
Toliko o tome, ja se izvinjavam na ovako dugačkom postu, ali sam jednostavno morao da razjasnim neke stvari, jer me Linux tabor napda otkako sam pokrenuo temu, uprkos tome što sam odmah rekao da neću da pljujem Linux, nego samo da iznosim činjenice.
Pozdrav
This time next year we will be millionaires
- Dell Boy -