xaxaxaxa evo mene posle pola godine......
Verovali ili ne, ja još nisam flashovao taj BIOS! Još uvek sve imam, u međuvremenu sam kupio i nov komp, tako da imam dva, a bacio sam se na upgradeovanje te PIIke. Raspitivao sam se usput za max. mogućnosti, graf karte, ram memorije itd. itd.
Izgledada ću morati da ga flashujem da bi mogao da ubacim PIII od ~800Mhz na taj 440BX čipset.
Da uskočim sa pitanjima:
1. Šta će meni backup starog BIOSa ako se nešto zezne, jer ukoliko se ne daj Bože zezne, onda ne vredi ni stari ni novi BIOS!!!???
2. Kakva je to kombinacija sa vađenjem čipa na živo??? SAda imam dva kompa pa ta radnja za ne daj Bože nije nedostupna.
Ploša koju ću da flashujem je IBM sa 440BX čipsetom, a ploča na drugom kompu (ovom) je ASUS P4P800SEGD sa 865PE čipsetom.
Jel taj BIOS čip univerzalnih dimenzija??? Odnosno može li se utaći u bilo koju ploču kada zagusti?
Evo situacije:
Flash stane na pola, ne mrda, ja ugasim računar, izvadim BIOS čip i ubacim ga u ovu ASUSovu ploču (prethodno izvadim čip iz nje) upalim komp i probam da flashujem sa ovog kompa, to lepo se završi kako treba, ja na živo iščupam BIOS čip i vratim ga gde treba, od ASUSa vratim isto i restartujem oba kompa.
JEL BI ONDA BILO SVE U REDU??? TJ. NIKOM NISAM NAŠKODIO???
Molim Vas da mi kažete ako sam neki DETALj propustio jer je SVAKI BITAN!
PozdraV
HVALA
Bane
PS Sada mi se lancia88 smeje....... ovako

al šta ću, bolja sprečiti nego lečiti.