Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom

[es] :: Elektronika :: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom

[ Pregleda: 691 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

branko tod

Član broj: 325192

+9536 Profil

icon Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom21.10.2024. u 13:01 - pre 6 meseci
Tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom. Postavljam je ovde
jer me na posredni način poznajete za ovih desetak godina koliko bazam po ovim
forumima. Iskreno se nadam da je moderatori neće obrisati i da će malo živeti da bi
pustila korene u vašoj svesti.

Radi se knjigama koje su vama višak. Ne iz elektronike već normalne knjige. Ako se
neko rešava nasleđene biblioteke ja sam tu, ako raščišćavate kuću ili ste nešto dobili
što vam ne treba ja sam tu, primam knjige i na poklon i uz naknadu.

Sve na PP, hvala unapred
Blago onome ko rano poludi, ceo zivot mu u veselju prodje

Nikad više u Dotmarket

Odgovor na temu

B3R1
Berislav Todorovic
NL

Član broj: 224915

+681 Profil

icon Re: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom21.10.2024. u 16:17 - pre 6 meseci
Nedavno je bila tema na Madzoni:

https://www.elitemadzone.org/t...red-prodaju-Beograd-ko-to-radi

gde sam pomenuo i knjige.

Steta, stan je rasciscen, knjige otisle odavno. Nije mi bilo svejedno, tesko sam se rastao s njima, ali nisam imao izbor.

Odgovor na temu

branko tod

+9536 Profil

icon Re: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom21.10.2024. u 19:19 - pre 6 meseci
Znam, imaš i moj odgovor na toj temi. https://www.elitemadzone.org/t510285-0#4080577

Zato sam i postavio novu temu, a da li će biti nešto od toga videćemo ...

Nikad više u Dotmarket

Odgovor na temu

B3R1
Berislav Todorovic
NL

Član broj: 224915

+681 Profil

icon Re: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom22.10.2024. u 08:44 - pre 6 meseci
Branko, budi oprezan s tim. Iz sopstvenog gorkog iskustva: imati knjige je lepo, citati je naravno jos lepse, ali gomilati knjige a ne citati ih samo stvara clutter. Japanci imaju rec za skupljanje knjiga koje neces citati - tsundoku (積ん読).

Tsundoku je poput kolekcionarstva - skupljas nesto i to skupljanje ti postane hobi u kome vidis svoj smisao zivota. Problem nastaje kada jednog dana dodjes u situaciju da ne mozes ni sam o sebi da vodis racuna, kamoli o stvarima oko sebe. Tada knjige i njihova prasina postaju teret ne samo tebi koji tu zivis, vec i ukucanima. O naslednicima da i ne govorimo.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom22.10.2024. u 10:08 - pre 6 meseci
Ja sam pobacao "tonu" knjiga pre jos X godina .

Nisam ih ja skupljao jer ne citam stampane knjige, samo elektronske. Nego su bile skupljane i dovlacene decenijama a da ih niko nije citao . To su bukvalno bile gomile. Moji roditelji koji imaju svoj stan nisu htelu Nijednu da uzmu ! Iako su vredno ucestvovali u dovlacenju knjiga starih tada i po 50 godina ?

Moj matori je cak od starog frizidera napravio nekakvu vitrinu za knjige ? Sve sa tapetama drveta ??

To je naravno bio samo delic od ukupne gomile koja mi je samo smetala.

I jednog dana je sve to otislo do najblizeg kontejnera. Prodaja me nije zanimala , a knjige Niko nije hteo ni dzabe !

Oslobodjeni prostor sam "iskoristio " za gomilanje Sranja koje ja skupljam

Imam kolekciju oko 300 stotine razlicitih CRNO-Belih mobilnih telefona ??

Takodje i veliku kolekciju starih kompjutera !

I ovo sto kaze Beri to ce jednog dana sve isto u Kontejner samo necu ja bacati !!

Odgovor na temu

branko tod

+9536 Profil

icon Re: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom22.10.2024. u 18:08 - pre 6 meseci
Kada otputujem žena će samo preko terase da izruči moje fećfice,
već je rekla
Knjige neće, to sam siguran. Ali one iz elektronike isto idu preko
terase ...

Nikad više u Dotmarket

Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Knjige, tema koja nema veze sa elektronikom, ali ima veze sa mnom

[ Pregleda: 691 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.