Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika

[es] :: Elektrotehnika :: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika

[ Pregleda: 758 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milwaukee
VISER

Član broj: 347614
87.116.166.*

icon Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika19.10.2024. u 19:36 - pre 6 meseci
Pozdrav! Imam problem, bio bih vam zahvalan ako bi neko dao neki savet ili resenje. Probacu da sto detaljnije objasnim situaciju:

Lusteri na kojima su sijalice koje se dimuju pocinju da trepere i da sijaju manjim intenzitetom kada se ukljuci pojacalo, instrumenti i zvucnici.
-Sijalice gube intenzitet u ritmu basa.
-Sijalice nisu iste na lusterima ima ih razne mislim da su halogene (nismo imali priliku da ih dohvatimo jer su na visini).
-Sijalice se normalno dimuju sa Aling dimerom 800W 230V/50Hz .
-Osvetljenje nije na istoj strujnoj grani kao i uticnice gde se ukljucuju aparati.
-Verovatno cak nisu ni na istom dovodnom kablu (uticnice su naknadno izvucene iz susednog objekta).
-Uticnice kojih je tri su napojene petozilnim kablom tj. 5x2.5 i svaka uticnica ima svoju fazu i zajednicku nulu.

Mozete li mi reci sta su potencijalni uzroci ove pojave i kako se moze otkloniti. Da li ce mozda regulator napona resiti ovaj problem?

Odgovor na temu

radicmx

Član broj: 84201
*.mbb.yettel.rs.

+48 Profil

icon Re: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika21.10.2024. u 12:59 - pre 6 meseci
Neko bih platio dobre pare za lajtshow... A tebi smeta :).

Mozes li probati drugi potrosac na toj uticnici kao fen, pa da vidis dali sijalice izgube mal intezitet kad upalis fen.
Ili mozda ima drugu vezu sa dimerom to pojacalo..
Pa da uslikas i oznake pajacala, sijalica..

Odgovor na temu

milwaukee
VISER

87.116.166.*

icon Re: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika24.10.2024. u 21:38 - pre 6 meseci
Citat:
radicmx: Neko bih platio dobre pare za lajtshow... A tebi smeta :).

Mozes li probati drugi potrosac na toj uticnici kao fen, pa da vidis dali sijalice izgube mal intezitet kad upalis fen.
Ili mozda ima drugu vezu sa dimerom to pojacalo..
Pa da uslikas i oznake pajacala, sijalica..

Pozdrav hvala sto si se javio u vezi ove teme. U pitanju je velika sala za proslave i ne mogu da simuliram te uslove jer su ti elementi na bini od muzicara dosta veci potrosaci.

Ocigledan je pad napona ali je ludo to sto kad smo iskljucili ceo objekat sa glavnih osiguraca te uticnice koje su na bini su i dalje bile pod naponom i kada smo ispratili kablove videli smo da dolaze sa drugog prikljucnog ormara.

Ne znam da li da prebacim strujni krug na drugu fazu to je najbezbolnije probati.

Iz iskustva sam video kako jedna nekvalitetna sijalica moze da poremeti ostale ovde su bas sijalice svaka za sebe kako je koja crkavala oni su stavljali koju nadju. Al opet to trazi mnogo finansija a ne nuzno resenje. A drugo mi pada na pamet regulator napona sto je opet finanijski skupo a nekako mi je neekonomicno da se koristi za ovu namenu.

Odgovor na temu

radicmx

Član broj: 84201
*.mbb.yettel.rs.

+48 Profil

icon Re: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika25.10.2024. u 17:48 - pre 6 meseci
Ok i mene interesuje u cemu je problem.
Dali je u pitanju opterecenje ili neka smetnja u toj prostoriji koja smeta dimeru...

Npr nama u radionici radio nije hvatao stanice dok smo imali staru LED rasvetu. Sa novom LED rasvetom nema problema...

Odgovor na temu

milwaukee
VISER

87.116.179.*

icon Re: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika29.10.2024. u 16:41 - pre 5 meseci
Pricao sam sa majstorom koji je imao iskustva sa takvim stvarima kaze da moze da bude lose uzemljenje.. Videcemo

Odgovor na temu

[es] :: Elektrotehnika :: Problem sa treperenjem sijalica pri upotrebi pojacala i zvucnika

[ Pregleda: 758 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.