Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

windows i mjesečna pretplata

[es] :: Windows desktop :: windows i mjesečna pretplata

[ Pregleda: 1579 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

I AM BORGS
šef na meteorološkoj stanici i bivši
TV serviser
collective in space

Član broj: 145850
*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 09:03 - pre 8 meseci
Pozdrav kolege ! Jedno jako bitno pitanje : dobio sam obavijest od MICROSOFTA , da će se morati plaćati mjesečno pretplata na windows od 30.09 2024. i ako se neplati mogu mi sključiti winse. Sada me zanima dali BILO TKO ZNA kolika će biti pretplata !!!! Unaprijed zahvalan .
we are borg- resistance is futile.
vremenska prognoza : Bog zna , a ljudi pogađaju ( prognoziraju )
Moje je ime šef tamne strane mjeseca,gospodar muha,ljubavnik kurvi i kraljica....

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 11:40 - pre 8 meseci
evo i link od balkantech :https://www.youtube.com/watch?v=U4MkpzdlZP4
Moje je ime šef tamne strane mjeseca,gospodar muha,ljubavnik kurvi i kraljica....

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 11:40 - pre 8 meseci
Još ako si dobio i link koji "liči" na MS-ov, onda super :)))

Zna se da za Win10 podrška prestaje 14. oktobra 2025. godine i da će nakon toga morati da se plaća produžena podrška (Extended Security Updates - ESU), što će koštati oko 60$ za prvu godinu i za naredne dve godine će biti svaki put duplo viša cena, uz kumulativno plaćanje ako se ne plati od prve godine.
To što si ti dobio je možda za Microsoft 365 ili nešto drugo, ili je neka prevara.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 11:44 - pre 8 meseci
evo i link od balkantech :https://www.youtube.com/watch?v=U4MkpzdlZP4
od druge minute....

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 11:45 - pre 8 meseci
pa zar i to moram da plaćam kad sam već platio , ali oni su napisali : PROMJENA UVJETA .....

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 11:50 - pre 8 meseci
znam za podršku do 25 -te i nije 365 , nego baš win11. vidićemo 1.10. 24 . ali nebi nikako da plaćam ili da mi skinu sa računa .nego da se ja informiram na vrijeme.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 12:02 - pre 8 meseci
Pa nista ako uvedu pretplatu vratis se na 10 i nema problema ?

Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350

+5085 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 12:55 - pre 8 meseci
Citat:
mjanjic:
...za Win10 podrška prestaje 14. oktobra 2025. godine i da će nakon toga morati da se plaća produžena podrška...

Ne, neće morati ništa da se plaća. Windows će raditi isto kao i pre 14. oktobra 2025, samo neće biti mogućnosti za update Windowsa.
Citat:
I AM BORGS:
...ili da mi skinu sa računa...

Kako da ti skinu sa računa? Imaš li trajni nalog u banci vezan za Microsoft pa da banka automatski plaća svaki račun koji ti MS dostavlja?

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss

+618 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:05 - pre 8 meseci
Šta se dešava ako koristiš trial verziju windows 11? Znam da osim iritirajućeg vodenog zvaka "Activate Windows" kojeg se teško otarasiš, ne možeš da koristiš sve opcije kao sa plaćenom verzijom. Da li neko zna koje su to opcije i da li postoji još nešto ? Da li je trial verzija vremenski ograničena?

evo sad sam gledao video od gore. Po tome za sad nema ničega bitnog sem tog vodenog znaka.

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:06 - pre 8 meseci
ne nemam trajni nalog od microsofta da mi skidaju sa računa , ali šta je sigurno ,sigurno je ,

Odgovor na temu

mpman

Član broj: 349876
91.187.134.*

+8 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:14 - pre 8 meseci
Ako si kupio trajnu licencu oni ne mogu da tek tako "promene uslove korišćenja" i da te nateraju da platiš pretplatu. Verovatno je neki fišing napad ili nešto slično, ne bih otvarao linkove iz tog imejla. Šta više, ne bih otvarao ni taj imejl.

S druge strane, verovatno nevezano za ovo, ranije je bilo reči da Windows Copilot program mogao da ima PRO verziju koja će se plaćati na mesečnom nivou, ali je to predviđeno za tzv. Windows 12.
Moj izvor: https://www.youtube.com/watch?v=p1BK9eEaXNQ

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:14 - pre 8 meseci
nemam trajni nalog za microsoft , ali šta je sigurno , sigurno je , jer piše ako se NE ODJAVITE sa računa onda prihvaćate nove uvjete. dakle moram se u međuvremenu odjaviti sa microsoft računa i čak sa lokalnog računa jer kažu da će provjeravati.

Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075

Jabber: djoka_l

+1527 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:24 - pre 8 meseci
Piše i na drugim linkovima.
Uglavnom, radi se o tome da je to uglavnom bitno za poslovne korisnike. I sada firme plaćaju licence godišnje (u pitanju su Enterprise i Pro verzije) i svake godine se obnavljaju licence.
Osim toga, firme imaju posebne pogodnosti. Ne znam kako je sada, ali kada sam plaćao licence za svoju bvšu firmu, onda je bilo da platiš godišnju lcencu, recimo za 100 korisnika. U toku godine, možeš da premašiš do 50 posto, pa onda plaćaš za novi broj licenci.
Osim toga, takav vid pretplate je dozvoljavao da svaki zaposleni koji ima licencu preko firme ima pravo na jednu besplatnu licencu na privatnom računaru.

Ono što takođe pokušavaju da reše je da firme koje imaju MS licence, mogu da licenciraju okružnje na cloud infrastrukturi uz postojeće plaćanje. Tipa, platiš godišnju pretplatu za 100 MS Win, 80 instaliraš na desktopovima, a 20 iskoristiš za virtualke u oblaku.

A postoji i jedostavno rešenje - poslednjih 7 godina na svom privatnom lap topu koristim samo Linux

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

ademare

+1831 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 13:50 - pre 8 meseci
Citat:
dusanboss:
Šta se dešava ako koristiš trial verziju windows 11? Znam da osim iritirajućeg vodenog zvaka "Activate Windows" kojeg se teško otarasiš, ne možeš da koristiš sve opcije kao sa plaćenom verzijom. Da li neko zna koje su to opcije i da li postoji još nešto ? Da li je trial verzija vremenski ograničena?

evo sad sam gledao video od gore. Po tome za sad nema ničega bitnog sem tog vodenog znaka.

Za Win 11 ne znam, ali za 10 Nema nikakve bitne razlike !

Cak imas na YT da ne kacim linkove kako da zabranis ispisivanje te poruke !

Znaci ne registracija, vec samo ispisivanje poruke.

Mada je moguce da kod Win 11 nema nekih funkcija ako nije registrovan tj. aktivacija kako se to naziva.

Odgovor na temu

ademare

+1831 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.08.2024. u 14:26 - pre 8 meseci
Evo ti clanak , izgleda da ni za 11 za sada nema nekih bitnih razlika :

https://www.minitool.com/data-...-activating-windows-11-10.html

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata21.08.2024. u 13:08 - pre 7 meseci
Citat:
dusanboss:

Imao slučaj kolega da nije mogao na Azure web aplikaciji da raspakuje ZIP arhivu preko Kudu konzole, prevuče se ZIP fajl, vrti se animacija kao da nešto radi u pozadini i na kraju nema ništa od fajlova. Vidim da stoji upozorenje da Windows nije aktiviran, odradimo to aktivatorom, prevučemo ZIP, ista priča sa animacijom i čekanjem da se upload-uje i raspakuje, međutim tada su se nakon tog procesa pojavili fajlovi na Azure.
Trivijalna stvar, ne verujem da bi ikome palo na pamet da ima veze sa aktivacijom Windows-a, čak ni meni nije, nego kad je već doneo laptop kolega, hajde da mu aktiviram Windows, pa tek onda probao tu na lokalnoj mreži da ponovo postavimo ZIP arhivu.

Ko zna šta je tek onda sve ugrađeno u Office, ako nije aktiviran, radi 99% onih svakodnevnih stvari, ali kad ti zatreba nešto iz onih 1%, možeš mesec dana da se vrtiš ne znajući u čemu je problem, a ono u stvari do aktivacije.

Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss

+618 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata21.08.2024. u 14:29 - pre 7 meseci
Citat:
ademare:
Citat:
dusanboss:

Za Win 11 ne znam, ali za 10 Nema nikakve bitne razlike !

Cak imas na YT da ne kacim linkove kako da zabranis ispisivanje te poruke !

Znaci ne registracija, vec samo ispisivanje poruke.

Mada je moguce da kod Win 11 nema nekih funkcija ako nije registrovan tj. aktivacija kako se to naziva.

Nisam nešto mnogo pokušavao, ali izgleda da je malo zeznuto na 11 skinuti trajno vodeni žig. Za sad mi posao rradi "Universal Watermark Disabler". Mada se redvno vrati žig, ali ga restartovanje kompa skine na par sati.

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.09.2024. u 20:46 - pre 6 meseci
evo ga što sam pisao :https://www.youtube.com/results?search_query=windows+10+penzija

Odgovor na temu

I AM BORGS
TV serviser
collective in space

*.adsl.net.t-com.hr.

+16 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata20.09.2024. u 20:59 - pre 6 meseci
samo nije 11 nego 10-ka.

Odgovor na temu

Djetvan

Član broj: 163219
*.dynamic.stcable.net.

+60 Profil

icon Re: windows i mjesečna pretplata22.09.2024. u 16:11 - pre 6 meseci
Citat:
mjanjic:
Imao slučaj kolega da nije mogao na Azure web aplikaciji da raspakuje ZIP arhivu preko Kudu konzole, prevuče se ZIP fajl, vrti se animacija kao da nešto radi u pozadini i na kraju nema ništa od fajlova. Vidim da stoji upozorenje da Windows nije aktiviran, odradimo to aktivatorom, prevučemo ZIP, ista priča sa animacijom i čekanjem da se upload-uje i raspakuje, međutim tada su se nakon tog procesa pojavili fajlovi na Azure.
Trivijalna stvar, ne verujem da bi ikome palo na pamet da ima veze sa aktivacijom Windows-a, čak ni meni nije, nego kad je već doneo laptop kolega, hajde da mu aktiviram Windows, pa tek onda probao tu na lokalnoj mreži da ponovo postavimo ZIP arhivu.

Ko zna šta je tek onda sve ugrađeno u Office, ako nije aktiviran, radi 99% onih svakodnevnih stvari, ali kad ti zatreba nešto iz onih 1%, možeš mesec dana da se vrtiš ne znajući u čemu je problem, a ono u stvari do aktivacije.

Pa možeš da časkom instaliraš LibreOffice ili OpenOffice i rešiš problem.

Odgovor na temu

[es] :: Windows desktop :: windows i mjesečna pretplata

[ Pregleda: 1579 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.