Citat:
dusanboss:
Šta se dešava ako koristiš trial verziju windows 11? Znam da osim iritirajućeg vodenog zvaka "Activate Windows" kojeg se teško otarasiš, ne možeš da koristiš sve opcije kao sa plaćenom verzijom. Da li neko zna koje su to opcije i da li postoji još nešto ? Da li je trial verzija vremenski ograničena?
evo sad sam gledao video od gore. Po tome za sad nema ničega bitnog sem tog vodenog znaka.
Imao slučaj kolega da nije mogao na Azure web aplikaciji da raspakuje ZIP arhivu preko Kudu konzole, prevuče se ZIP fajl, vrti se animacija kao da nešto radi u pozadini i na kraju nema ništa od fajlova. Vidim da stoji upozorenje da Windows nije aktiviran, odradimo to aktivatorom, prevučemo ZIP, ista priča sa animacijom i čekanjem da se upload-uje i raspakuje, međutim tada su se nakon tog procesa pojavili fajlovi na Azure.
Trivijalna stvar, ne verujem da bi ikome palo na pamet da ima veze sa aktivacijom Windows-a, čak ni meni nije, nego kad je već doneo laptop kolega, hajde da mu aktiviram Windows, pa tek onda probao tu na lokalnoj mreži da ponovo postavimo ZIP arhivu.
Ko zna šta je tek onda sve ugrađeno u Office, ako nije aktiviran, radi 99% onih svakodnevnih stvari, ali kad ti zatreba nešto iz onih 1%, možeš mesec dana da se vrtiš ne znajući u čemu je problem, a ono u stvari do aktivacije.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.