Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jel radite ono za sta niste placeni :)

[es] :: .NET :: Jel radite ono za sta niste placeni :)

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2847 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649

+4827 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)10.08.2024. u 07:58 - pre 8 meseci
Citat:
pl4stik: Ma samo me mucilo sto je software za Srbiju al vise me ne muci tako da stvarno mislim da smo iscrpli temu ...

Sad mi vec proradila radoznalost o cemu se radi

Odgovor na temu

B3R1
Berislav Todorovic
NL

Član broj: 224915

+681 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)10.08.2024. u 10:11 - pre 8 meseci
Ja NISAM programer, vec inzenjer za mreze, ali logika je ista - brat je brat, al' sirenje je za pare. :-) Da podjemo od kraja:
Citat:
pl4stik:
U svakom slucaju zavrsi se ta prica na obostrano zadovoljstvo nadam se.

Sta znaci ovo bolodvano? Moguce opcije:

1. Odradio si posao kao kontraktor (honorarac), gazda zadovoljan, pare si dobio i vise nemas veze s njima
2. Bio si u radnom odnosu, odradio si im stvar i dao im otkaz.
3. Radis jos uvek u toj istoj firmi, zavrsio si taj projekat i sada cekas sledeci ... ali te nesto kopka i dalje vezano za taj zavrseni.

Znaci - hajde da prvo rascivijamo da li je u pitanju [1], [2] ili [3]? Od toga zavisi i odgovor na pitanje:
Citat:
Moje pitanje je jel treba ja da napisem gazdi ono zasto app ne valja sa arhitektonske strane iako sam bio placen kao programer?

Ako si odradio posao i vise nemas veze s tom firmom, to je za tebe zavrsen posao i tacka. Tu ide i sledece potpitanje:

* Da li zelis da i dalje odrzavas poslovne veze s tom firmom zarad nekog buduceg angazmana? Ili ne?

Ako je odgovor NE - tada je sve jasno. Isporucio si to sto si isporucio, odradio si posao, dobio si pare ... i bella ciao ciao ciao ... :-) Taj projekat ti je samo jedna stavka u CV-u. Zivot ide dalje, dolaze novi klijenti, novi poslovi, novo sve ...

Ako je odgovor DA - onda bi neki vrlo povrsan izvestaj o stanju softvera bio dobar "teaser" za buduce poslove. Znaci: odradio sam ti kupatilo, ali ova kuhinja ti je krs, bilo bi dobro da je zamenis, a ja bas imam ekipu za to ... :-))) Ako zelis tako da igras - onda je to mozda dobar nacin. Napises sve sta si nasao i odmah se ponudis da im to ispravis, ali jbg - to kosta ... Tu ulazis u to da mozes da prihvatis ulogu softver-arhitekte, ali ta rola kosta vise. Ako pritom to ukljucuje i menadzerisanje ljudi - i to ima svoju tarifu. Gazda moze da te odbije, ti mu se zahvalis i to je to.

Poslednja stvar na koju uopste treba da obratis paznju je ovo:
Citat:
Da se razumemo u bilo kojoj drugoj situaciji sigurno nebih ali ovaj program je za Srpsko trziste i imam nekog crva u glavi da pogazim sve principe koje sam imao do sad i da uradim nesto za sta nisam placen...

Program je za srpsko trziste ... pa sta? Srpsko, kenijsko, dzibutansko, mauritansko, indonezansko - u cemu je razlika? Posao je posao, a ti s kupcem tog proizvoda ionako nemas nikakve veze.
Citat:
Zamolio bih i ako moze bez prepirki i svadja tema je potpuno opustena :)

Ne vidim nikakav moguci razlog da se prepiremo, stavise tema je bas c00L ... :-)))

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)10.08.2024. u 11:10 - pre 8 meseci
Okacio sam film ali ga niko nije pogledao, jer je naslov malo ...

U sustini je ista stvar tema se u to pretvorila !

Dokoni Savetnici , zeljni Savetovanja ! Daju savete malo losije i beskorisnije nego sto je na klipu !

A i pokretac teme pita sustinski slicno pitanje !

Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649

+4827 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)10.08.2024. u 11:50 - pre 8 meseci
Citat:
ademare: Okacio sam film ali ga niko nije pogledao

Netacno.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10448 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)14.08.2024. u 11:31 - pre 8 meseci
Citat:
pl4stik:Moje pitanje je jel treba ja da napisem gazdi ono zasto app ne valja sa arhitektonske strane iako sam bio placen kao programer?

Napiši.

- Neće ti pasti kruna s glave.
- Razmišljanje i ponašanje "Nije to moj posao" će te spustiti na niske grane, dok će "Ma šta mi teško? Uradiću ja to!" da te uzdigne: mentalno i profesionalno. I ljudski.
- Uskogrudost i cicijašenje (mentalno) se uvek vrate kao bumerang.
- Karma je čudo.
- Neko te je angažovao s poverenjem i veru u tvoje sposobnosti. Opravdaj to.
- Možda će se gazdi dopasti tvoje pisanije, pa će te možda angažovati za neki drugi posao, ili preporučiti nekome.
- itd, itd.

Zamisli situaciju: odeš kod vulkanizera da ti zameni gumu, i on u toku posla vidi da ti je kočioni sistem pred totalnim otkazivanjem, ali, jbg, šta on ima da priča? On je samo vulkanizer, plaćen da zameni gumu.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240

+856 Profil

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)14.08.2024. u 20:58 - pre 8 meseci
Moj utisak je da je firma krs, gazda nesposoban za organizaciju ili jednostavno nece cista posla, kao i da nema ili ne da pare, nema kvalitetne ljude, a hoce proizvod. Najgore je sto su u stvari skoro napravili app koja je (koliko sam shvatio) losa.

To je klasika kod nas i u dobrom delu sveta, i u tim situacijama je najbolje ne gubiti vreme i na vreme dati otkaz.

Nisam siguran sta se u toj firmi podrazumeva pod poslom arhitekte, ali se cesto mesaju 3 posla za jednog coveka: "arhitekta", komercijalista i programer, od prilike kao u Max-iju: kasirka, magacioner, terenski komercijalista.

Odgovor na temu

tron123

Član broj: 350072

icon Re: Jel radite ono za sta niste placeni :)04.09.2024. u 21:04 - pre 7 meseci
Tesko je danas naci kvalitetnu firmu

Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Jel radite ono za sta niste placeni :)

Strane: 1 2

[ Pregleda: 2847 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.