Ja NISAM programer, vec inzenjer za mreze, ali logika je ista - brat je brat, al' sirenje je za pare. :-) Da podjemo od kraja:
Citat:
pl4stik:
U svakom slucaju zavrsi se ta prica na obostrano zadovoljstvo nadam se.
Sta znaci ovo bolodvano? Moguce opcije:
1. Odradio si posao kao kontraktor (honorarac), gazda zadovoljan, pare si dobio i vise nemas veze s njima
2. Bio si u radnom odnosu, odradio si im stvar i dao im otkaz.
3. Radis jos uvek u toj istoj firmi, zavrsio si taj projekat i sada cekas sledeci ... ali te nesto kopka i dalje vezano za taj zavrseni.
Znaci - hajde da prvo rascivijamo da li je u pitanju [1], [2] ili [3]? Od toga zavisi i odgovor na pitanje:
Citat:
Moje pitanje je jel treba ja da napisem gazdi ono zasto app ne valja sa arhitektonske strane iako sam bio placen kao programer?
Ako si odradio posao i vise nemas veze s tom firmom, to je za tebe zavrsen posao i tacka. Tu ide i sledece potpitanje:
* Da li zelis da i dalje odrzavas poslovne veze s tom firmom zarad nekog buduceg angazmana? Ili ne?
Ako je odgovor NE - tada je sve jasno. Isporucio si to sto si isporucio, odradio si posao, dobio si pare ... i bella ciao ciao ciao ... :-) Taj projekat ti je samo jedna stavka u CV-u. Zivot ide dalje, dolaze novi klijenti, novi poslovi, novo sve ...
Ako je odgovor DA - onda bi neki vrlo povrsan izvestaj o stanju softvera bio dobar "teaser" za buduce poslove. Znaci: odradio sam ti kupatilo, ali ova kuhinja ti je krs, bilo bi dobro da je zamenis, a ja bas imam ekipu za to ... :-))) Ako zelis tako da igras - onda je to mozda dobar nacin. Napises sve sta si nasao i odmah se ponudis da im to ispravis, ali jbg - to kosta ... Tu ulazis u to da mozes da prihvatis ulogu softver-arhitekte, ali ta rola kosta vise. Ako pritom to ukljucuje i menadzerisanje ljudi - i to ima svoju tarifu. Gazda moze da te odbije, ti mu se zahvalis i to je to.
Poslednja stvar na koju uopste treba da obratis paznju je ovo:
Citat:
Da se razumemo u bilo kojoj drugoj situaciji sigurno nebih ali ovaj program je za Srpsko trziste i imam nekog crva u glavi da pogazim sve principe koje sam imao do sad i da uradim nesto za sta nisam placen...
Program je za srpsko trziste ... pa sta? Srpsko, kenijsko, dzibutansko, mauritansko, indonezansko - u cemu je razlika? Posao je posao, a ti s kupcem tog proizvoda ionako nemas nikakve veze.
Citat:
Zamolio bih i ako moze bez prepirki i svadja tema je potpuno opustena :)
Ne vidim nikakav moguci razlog da se prepiremo, stavise tema je bas c00L ... :-)))