Citat:
baresi:Ruzumemo se i jasno mi je da je to neko napravio i ljudi su navikli kupovati taj DIY gotov proizvod. Ali ostaje glavni problem, kako "izvući" tu toplotu iz peći jer ostaje sobni termostat odrezan od napajanja. Opet mora kupac da potraži električara da mu preveže sobni termostat, ili da sam "mudruje" sa povezivanjem i dodatnim kablom i utičnicu ako je ima u blizini. I verujem da si izmerio 100 celzija, ali to samo znači da je izolacija već bila nikakva.
Iako sam izvukao posebni utikač za ventilator, za ovih petnaestak godina, koliko se grejem na TA peći, možda sam samo desetak puta morao da uključim taj ventilator.
Jer, imam tri TA peći (sve monofazne, ali svaka na posebnoj fazi), dobro prostorno raspoređene, kuća mi je maksimalno izolovana, i eto, peć se zagreje preko noći i lagano ispušta toplinu preko dana i nikad ventilator ne uključujem.
Izuzetak su bile godine kad se temperatura spusti na -10
oC i traje danima. Onda se, polako, dan za danom zidovi hlade, i opsan način gejanja nije dovoljan, nego mora taj ventilator. Ali, generalno, posle svakog jako hladnog talasa, dođe neko relativno otopljenje, temperatura "ode u plus" i opet mi ventilator, tj. prisilni protok vazduha kroz peć nije potreban.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji