Možda se nećete složiti, ali ja smatram da softver treba da posluži meni a ne ja njemu,
ne interesuju mene nikakvi AppData, Roaming,...
Outlook Express mi je decenijama fino i nenametljivo radio, a Thunderbird oteo pola sistemske particije.
Ne pada mi na pamet da zbog Thunderbirda kupujem novi laptop sa većim diskom, mail rijetko koristim
pa će i web mail biti sasvim dovoljan.
Drugari,
Ako vam email sanduče zauzima 50GB, a koristite IMAP protokol, sinhronizacija svih poruka će na lokalnom disku zauzeti 50GB koristili vi Outlook Express, Thunderbird, Claws, Pine...
Jednostavno tako funkcioniše protokol, što je zapravo vrlo logično.
Ukoliko vam je to previše da vam zauzima pola sistemskom diska, ili kupite veći disk ili uradite ono u vezi selektivne sinhronizacije o čemu sam pisao u prethodnoj poruci.
Takođe, ako ste previše tumbali mailove iz foldera u folder, potrebno je odraditi compact tih foldera (desni klik na folder, pa levim na compact) kako bi obrisane poruke bile zauvek obrisane i na taj način osloboditi mesto na disku. Naravno, pre toga preporučujem bekap email baze, naročito ako koristite POP3 protokol.
E da, možete i da koristite nuklearnu opciju koju predlaže Starka,

Edit: Još jedna stvar mi pada na pamet. A to je NTFS kompresija foldera u kome TB čuva poruke. Desni klik na taj folder, pa properties, pa advanced, pa štiklirati compress contents to save disk space i kliknuti na ok.
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...