usput mi je jedan i sagoreo pa mi i oko toga treba pomoc da vidimo moze li se popraviti.
Ko ne zna, to su digitalni elektronski prekidaci (na dodir) za svetlo koji mogu da se zakace na wifi i preko aplikacije da se podese na koji nacin i sta ce da rade.
To je sve u redu, kada za rad njihove elektronike imamo fazu i nulu, ali u domacim uticnicama na zidu uglavnom imamo prekinutu fazu tako da sam uz ove prekidace dobio po jedan kondenzator koji je potreban da bi radio.
To sve ovako izgleda:

Posto se ne vidi bas lepo na ovoj slici, moj prekidac ima kontakte N, L i L2
N i L idu nula i faza kada ih imamo (ja normalno nemam) a L2 je izlaz sa prekidaca
Ovo je sema povezivanja kada nema nultog provodnika:

Ovo sam pokusao prvo da povezem koristeci ga sa fluo cevima medjutim kada ovako povezem dolazilo je do treperenja, a narocito kada se ugasi prekidac.
Na kraju batalio koriscenje na neonkama.
kada prekidac za probu povezem na klasicnu sijalicu sa uzarenom niti sve radi ali kondenzator onda zuji
Tako da me zanima kako je pravilno povezati kondenzator u ovom mom slucaju i kako on utice na rad osvetljenja, posto ocigledno negativno utice?
Zatim prekidac prebacujem na mesto gde je halogeno osvetljenje.
Kondenzator vezan na red sa fazom, prekidac ne radi.
Zatim vezujem kondenzator paralelno sa kontaktima L i L2 i sve radi jedno kratko vreme, i kada sam resio da sve usrafim na svoje mesto...puff izadje beli dim...
Izgoreo je ovaj mali cip na ploci:

Posto imam drugi prekidac nasao sam njegovu oznaku, vidim da ga ima na aliexpresu, ali se pitam ima li ga negde ovde kupiti OB25132JP?
Da li vama ovo izgleda da se moze popraviti?
https://www.aliexpress.com/ite...rice%3BRSD%3Bsearch-mainSearch

Imate li neki savet kako ovo pravilno da povezem, sa kojim osvetljenjem da iskoristim, ili sve da batalim?
Inace jako lepo radi, kad radi.
[Ovu poruku je menjao bakara dana 16.02.2022. u 17:58 GMT+1]
Nažalost i kazna izgrađuje stav!