Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!

[es] :: E-Kupovina :: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 18720 | Odgovora: 86 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157

+2955 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!22.12.2024. u 19:57 - pre 3 meseca
znam tacno o cemu govoris...

Kada ja nailazim na takvu situaciju, tog prodavca jednostavno preskacem kao da ne postoji i trazim drugog pa cak i ako je skuplje posle bude jeftinije.

Ili ona opcija da ti neko usluzno donese iz EU pa njemu platis

Paypal nije neophodan za EU prodavce, tu uglavnom moze bezbedno da se plati karticom ili sve cesce google pay, sigurnost treba za prodavce iz azije.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1427 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!22.12.2024. u 20:44 - pre 3 meseca
Citat:
bakara: Paypal nije neophodan za EU prodavce, tu uglavnom moze bezbedno da se plati karticom ili sve cesce google pay, sigurnost treba za prodavce iz azije.

Ovo ne razumem, hteo sam da platim preko PP iz razloga koji si i ti pominjao, da smanjim sumu koju povlačim ovde.

Nema šanse, jer iako PP sasvim lepo radi na sajtu, čim se ulogujem i prepozna Srbiju - istog momenta sajt sam ukine mogućnost plaćanja preko PP.

Tako da sam morao da povučem pare na nađu karticu i sa nje da platim, što sam hteo da izbegnem jer nije baš svejedno, narudžba je oko 800 dolara, sreća napisali su puno manje pa se nadam manjoj carini/haraču.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10447 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!23.12.2024. u 07:17 - pre 3 meseca
Citat:
bakara:Ili ona opcija da ti neko usluzno donese iz EU pa njemu platis

Uslužnog dovoženja iz EU ima koliko hoćeš. Samo malo proguglaš. Skoro kod svih se plaća samo po kilogramu.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator

+2955 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!23.12.2024. u 12:10 - pre 3 meseca
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
bakara: Paypal nije neophodan za EU prodavce, tu uglavnom moze bezbedno da se plati karticom ili sve cesce google pay, sigurnost treba za prodavce iz azije.

Ovo ne razumem, hteo sam da platim preko PP iz razloga koji si i ti pominjao, da smanjim sumu koju povlačim ovde.

nije ni PP vise popularno sredstvo placanja kao nekada, ali jedini koliko ja znam funkcionise iz srbije.
zasto nije htelo iz SRB, ne znam, nisam imao tu situaciju.

Odgovor na temu

stil2

Član broj: 346247

+13 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!23.12.2024. u 14:17 - pre 3 meseca
Citat:
Java Beograd: Uslužnog dovoženja iz EU ima koliko hoćeš. Samo malo proguglaš. Skoro kod svih se plaća samo po kilogramu.

Šta kucati u pretragu. Meni bi trebalo nešto sa ebay.de

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1264 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!23.12.2024. u 17:38 - pre 3 meseca

stil2,

Šala naravno :)

pOz
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

flighter_022
L2 Applications Administrator
NS

Član broj: 18499
*.dynamic.kdsinter.net.

+234 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!24.12.2024. u 12:44 - pre 3 meseca
Pre desetak godina je meni laptop stigao iz Kanade u Nemačku tokom neke obuke. Trebao je da stigne prvog dana, a stigao je predposlednjeg. Zovem carinu, prebace me kol centar u Belgiji, objasnim da sam tu u poseti i da sutra putujem, kažu ok, nije problem, pošaljite sken pasoša i odlaznu avio kartu. To sam uradio i nekoliko sati pre odlaska iz hotela sledećeg dana stigao je paket. Nikakav problem sa njihove strane, osim što sam morao da se cimam da ja njih pitam gde je paket.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1427 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!27.12.2024. u 19:05 - pre 3 meseca
Naravno, isprečio se očekivani problem:

Vrednost robe sa shippingom je oko 800 dolara.

Prodavac je, čak i ne pitajući me, stavio na paket da je iznos 120 dolara, ali avaj, poslao je Fedexom zbog čega je paket ovde stigao u opskurnu firmu za carinjenje, o kojoj smo već pričali.

Službanica firme me zove i kaže mi da treba da priložim order, ja kažem da sam ga obrisao (nikad to nisma čuvao, jer mi nije i trebalo) i u zamenu za to joj priložim PDF izvod iz banke na kome piša tačna suma 140.31 evra, koliko naznačim da sam platio zajedno sa shippingomi sasvim je u saglasju sa naznačenim neto iznosom od 125 dolara.

Danas me ponovo zove i kaže mi da MORAM da priližim originalni oreder, u protovnom se roba vrača pošiljaocu?!?!? 🤬🤬

Ako tražim da mi prodavac pošalje order ponovo, iskuliraće me ili u najboljem slučaju poslati pravi order na 800 dolara, čime će me carina i pored izneti jako mnogo.

Šta da radim?!?

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator

+2955 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!27.12.2024. u 19:36 - pre 3 meseca
odnesi teti kafu i cokoladu

nemam ideju, sumnjiva im je cena.
malo photoshopa pa namesti cenu i posalji joj to, ako nece neka vrati posiljku

Zato ja kazem da to jedino obicnom postom ide bez problema.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1427 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!27.12.2024. u 20:24 - pre 3 meseca
Padala mi je na pamet ta ideja sa PSom, ali oni kažu da za order podrazumevaju mail koji sam dobio prilikom narudžbe u kom je sve naznačeno, dakle nikakva slika računa, PDF ili slično, sa čim bi moglo da se manipuliše.

Ne bih voleo da se porudžbina vrati, jer želim to da kupim a i uhvatio sam Blackfriday popust.

Šta preostaje?

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator

+2955 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 10:27 - pre 3 meseca
Uvek mozes da budes posten i da platis carinu na 800USD

nista drugo mi ne pada na pamet

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
2a06:63c0:9:9a00:6c5f:58a8:b..

+10447 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 12:43 - pre 3 meseca
Šta znači "hoće email"?
Naštampan ili elektronski? I jedan i drugi mogu da se edituju.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator

+2955 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 12:57 - pre 3 meseca
Ni meni nije jasno sta to ne moze da se krivotvori, a da je njima sigurno
u ostalom dobili su invoice od prodavca, i tvoj izvestaj iz banke, oni to moraju da zavrse

Stavi ih malo na cekanje, razvuci tebi ide u prilog, jer je NG za neki dan a oni moraju da ocarine.

Odgovor na temu

paradoxxx
Novi Sad

Član broj: 231644
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+7 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 14:09 - pre 3 meseca
Dobro sam pronašao ovu temu na netu. Nisam bio baš dugo ovde. Stigla mi je ponuda za neke suplemente preko Iherba, šiping FEDEKS, manje od 3 evra. Bilo mi je baš čudno. Cena sa šipingom je 48,57 evra, umanjena za popust i iznosi 37,49 evra. Onda da se ne maltretiram sa njima, uvek sam do sada poručivao preko DHL-a, a onda UPS-a, jer su ovi prvi postali nenormalno skupi.
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

stil2

Član broj: 346247

+13 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 18:06 - pre 3 meseca
Za Iherb izaberi prvu opciju. Ta opcija ide preko pošte, malo se duže čeka ali nemaš troškove špedicije.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1427 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 19:19 - pre 3 meseca
Sa Iherb sam XX puta naručivao, samo preko pošte naravno, ograničenje paketa na taj način je oko 93 dolara. Pisao sam im da ukinu to ograničenje, ali neće :(

Sve stiže savršeno preko Pošte, nikad ne postoje dodatni troškovi, jedini problem je u tom ograničenju.

Odgovor na temu

paradoxxx
Novi Sad

+7 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 21:17 - pre 3 meseca
93 dolara? Zar to ne prelazi onih 50 evra na koje se ne plaća carina, već samo PDV? Ja sam u poslednje vreme plaćao 20% PDV-a preko UPS-a, carinu nisam ni jednom jer mi je iznos bio uvek do 49,99 evra. Kako izgleda praćenje preko pošte?

Odgovor na temu

paradoxxx
Novi Sad

+7 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 21:21 - pre 3 meseca
Citat:
stil2:
Za Iherb izaberi prvu opciju. Ta opcija ide preko pošte, malo se duže čeka ali nemaš troškove špedicije.

PDV si u obavezi da platiš preko pošte za iznose do 50 evra?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1427 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!28.12.2024. u 21:37 - pre 3 meseca
93 dolara je max. vrednost paketa koji može da ide preko Pošte, za sve više od toga moraš ići preko zloglasnih kurira 🤬

Uvek utrefim da mi paket bude oko 90 dolara, tada shipping izađe ispod ili oko 10 dolara.

Na takav paket poštaru koji mi donese redovno plaćam carinu i PDV oko 3000 dinara.

Odgovor na temu

paradoxxx
Novi Sad

+7 Profil

icon Re: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!29.12.2024. u 09:36 - pre 3 meseca
Ja sam svo vreme onda radio pogrešno, jer sam svaki put poručivao robu do 50 evra, plaćao PDV od 20%. i svaki put šiping za pošiljku (šiping+pošiljka = 50 evra). Bilo bi mi jeftinije da sam poručio od jednom npr. 120 evra paket, platio jednom šiping i na to sve dadžbine (PDV, carina, špedicija) oko 36 evra. Pronašao sam neku prepisku sa UPS-om. Na cenu sa šipingom preko 50 evra ide 30% dadžbina. UPS inače nije toliko loš, relativno brzo stigne paket, ALI... prosleđuju paket AKS-u, a ovi lažu nekada da su pokušali dostavu, poslednji put sam išao direktno u magacin po paket, a tamo gužva i red za preuzimanje paketa. Videću kada mi istekne zaliha suplemenata da uradim jednu porudžbinu, a ne 3 kao do sada.

[Ovu poruku je menjao paradoxxx dana 29.12.2024. u 10:48 GMT+1]

Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: Naručio mali paket a stigao preko Fedexa uz ogromne troškove i proceduru kao da je šleper!?!

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 18720 | Odgovora: 86 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.