Koristio bih obican file sharing u Windows-u i pored toga bi na njemu radio jedino jos qBittorrent i mozda Kodi. Pri tome Kodi ne bi radio nista posebno, prakticno bi i on radio kao fajl server za TV. Sve nenpotrebne stvari u Windows-u bih poiskljucivao.
E sad, posto ne bih da mi zuji jos jedna stvar u sobi, zanima me postoji li neka varijanta CPU-a (svejedno mi je da li je Intel ili AMD) koja ne zahteva ventilarore za hladjenje. Ne mora biti ni narocito nov ni narocito velikih performansi. Cak bih mogao i da mu smanjim clock. Ono sto sam nasao na netu su uglavnom posebni cooler-i koji su bolji za pasivno hladjenje (i ogromni su). Nisam gledao cene ali pretpostavljam da su takodje znatno skuplji. E sad, posto meni ne treba da izvlacim neke velike perfomanse, nadam se da postoji neka kombinacija cpu-a koji se manje greje i nekog ok hladnjaka.
Takodje bih se rado otarasio i hladnjaka u napajanju koje moze ne mora biti narocito jako (nema graficke niti puno drugih komponenti).
E sad, situaciju sa hardverom ne pratim, niti me narocito zanima pa nisam ni u toku cega ima, sta ljudi prave i sl. Tako da... Ako ima neko neku sugestiju, predlog, komentar.. Dobrodosao je da iste iznese