Desktop je u pitanju. Jedan SSD i nekoliko HDD-ova. Pa i meni je prilicno sumnjiv SSD ili bar sata kablici. Mislim zamenio sam ja onaj jedan ali i taj zamenski je stari. Videcu da svratim i kupim par novih sata kablica da probam sa njihovom zamenom prvo.
Najlakse bi mi bilo da zamenim SSD, da znam da je to problem. Sinoc recimo situacija zamrzne mi racunar. Ja restartujem on se ponovo zamrzne. Ja predjem u safe mod i radim narednih 1h sve sto radim uobicajeno i ni jednom se nije zamrzao(muka je sa 800x600 rezolucijom

). Vratim se u normalan mod on opet zamrzne posle nekog vremena. Vratim se u safe mod, stavim da skenira sistemski disk, restartujem, on iskenira, podigne se racunar i vise se nije juce zamrzavao.
Neobicno je sasvim ponasanje zato ne mogu da kazem e ovo je problem.
@Miroslave imam rezervnu grafiku (neku 6870 od kad sam ga kupio - posto sam menjao grafiku pa cu probati sa starijom) pa to mogu relativno lako veceras probati. Mada mi ne smrzava pri opterecenju nego i samo kad recimo citam forum, bez ikakve dodatne aktivnosti. Ali to mi je bar lako da zamenim. Grafika je ATI 7990. Napajanje je CM 850w silent

(znam znam nema smisla pored grafike )
Racunar jeste stari ali povremenom zamenom komponent ga odrzavam koliko toliko svezim. Napajanje je skorasnje, grafika je isto menjana pre par godina, memorija je isto novija. Ploca, procesor, SSD (kao i win7 koji je instaliran pri kupovini) je od starta

U principu mi bolji i ne treba jer ono za sta ga koristim mi je idealan. Bas zbog tih nekih starih programa, kompajlera i namestenog svega kako mi odgovara bi mi tesko palo formatiranje

Juce sam toliko 'ocajan' bio da sam razmisljao da predjem na win10