aca_punk
Član broj: 206469 Poruke: 2154
|
Pa eto da ste pratili lepo moje komentare gde sam pokusavao da vas upoznam sa svime, pa i sa tom slikom. Jer znam da sam pominjao da imam svasta od elemenata.
Takodje sam rekao i odakle mi. Da se sad vi ne biste dali u pretrazivanje mogu da objasnim opet, nije mi tesko.
Pre neki dan sam pitaoo ko je bese Kovinac, opet mi ni to niko nije odgovorio pa ni sam Kovinac.
Evo je prica: Ja resio da kupim osciloskop i visim danima na KP i trazim, decko postavi 203-6 Hameg na 10 crvene i ja ga pozovem odmah, on mi na prvu kaze 80. Ja mu kazem sedam u kola i dolazim. Nadjemo se na pola puta i on otvori gepek, a meni u glavi da moar da ima i lab, kad eno i laba. To mi je poklonio i jedan kuler na 220. Posle toga dva puta mi je slao fiokuce plus kutiju sa elementima i fijokice su bile pune. Otprilike, posto znam da je bila jos jedna kutija i welerova lemilica jer su kod mene bila 30 skoro nova i nova vrha, a i on mi tako kaze kupio sam dve trecine dedine radionice koji je umro pre oko dve godine, pokoj mu dusi. Sve me je kostalo 10e, jer posto nije uspela trampa za zvucnike sa nekim drugim likom prodao sam mu ih za 150e, a ja ovom decku dao ukupno 160e. Hameg je bio neupotrebljiv ali sam uspeo da tu preko foruma dovedem njegovo stanje do perfekcije, koliko bi sada vredeo. (Ta tema mi je obrisana). Lab nije radio ali uspeo sam da ga napravim i posto trafo ima dva sekundara na 22VAC na jednom su dva L200 regulatora napona i struje, dok drugi sekundar koristim tako sto sam izvukao zice, prebacim preklopnik na njega i tu se ukljucujem sa grecom kada nesto pravim. Pa realno kostao bi zbog kucista, trafoa i hladnjaka i elementi m, mozda 100-150e. Stigne mi prvi paket, puno krcato, 5000 dinara, a ja nadjem lm388K :), stigne mi druga tura, a ja vidim poslao mi jos fiokice i poslao mi metalno ormance sa fiokicama koje je oko 5 crvene koliko sam ja platio. Inace sve fiokice uvek vrs pune. Gastarbajteri, zato i znam da su elementi kupovani u Austriji i Nemackoj. Imam njihove kesice... Tako da je nasledstvo pripalo meni, a ja sam dobio mogucnost da prestanem da koristim DSO138 osciloskop i ATX za napajanje. Ostaje mi samo da ucim i radim. Imam podrsku kod kuce, od majstora koga mnogo dobro poznajem. Odem kod njega za po neki savet, ali posto ima 70 i kusur ne diram ga mnogo. Inace ja sam ceo zivot skupljam tehniku i uredjaje. Imam jednu sobu koja mi je bila prvo radionica, posle magacin, a sada ne moze da se udje u nju. Npr: celu igraonicu ne prime na reciklazu, uzmu samo monitore. Moje kolege debili bace ostatak, 12 kompa i nekoliko stampaca i jos svasta u jedan veliki otvoreni kontejner. Ja posle 15 min dodjem na poso i pitam gde su stvari jer je trebalo ja da ih uzmem, oni mi ispricaju. Ja odmah odem i izvadim sve do zadnje stvari iz kontejnjera i donesem kuci. Ne znam koliko sam prodao ali i poklanjao sam racunare. Tipa nekome vise ne treba meni da za crvenu ja ga posle poklonim. Nema matematika ali je bitno da se okreece. To je vec bilo i odavno sa racunarima. Ma imam sve i svasta. A sto se radionice tice, zao mi je sto covek nije znao sta prodaje i sam je bio svestan toga ali je resio da se otkaci tih stvari. Ja vise imam postovanja prema tome nego on. Zato nikad necu da unistim L200 koji sam popravio jer sam ga dobio na poklon. I dalje mogu da blebecem inace onaj stiropor i nije ali kutija je riznica integralnih kola, u njihovim originalnim kutijicama, ma lepota. Ostao mi je jos jedan ne sredjen deo sa integralcima ali ne mogu ovih dana da se igram puzle pa odlazem svaki dan. Ima i dosta dobrih alata, made in USA, ma covek je znao sta radi. Covek je ziveo blizu Kovina!
Mozda preterujem ali vrednost je blizu 100.000. Naravno ne racunam da tu ima VINTAGE stvari i da za jedan IC mogu da uzmem potencijalnih 1.100 dolara.
|