Ok, probno vreme je proslo, skoro tri meseca sam na Linuxu i retko kad ulazim u Windows tako da sam resio da konacno prebacim Linux da mi bude primarni. U prevodu to znaci da hocu da mi NVMe 2Tb disk bude bootable i na njemu da bude EFI /boot particija i swap+ext4 particije za Ubuntu. Na drugom SSD disku na kom je sad Ubuntu hocu da imam samo particiju za Windows 10 (to ce mi biti samo game box za igrice koje jos uvek ne rade pod Linuxom). Cilj me je ultimativno da sve stvari koje sad vucem sa ntfs /mnt/win mounta prebacim da budu direktno na ext4 na NVMe i da uopste nemam ntfs mount na win10 particiju.
Interesuje me poredak kojim instaliram (bice clear install ako je to od vaznosti, prebacicu sve radne fajlove u backup prvo). Kontam da treba prvo Win10, ali on obicno insistira da smesti EFI particiju na disk na kojem se instalira tako da ne znam (niti je izgelda neko to radio na netu) kako da izvedem da EFI particija bude na NVMe a WIn10 na SSD
Ima li neko neki savet.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić