Tu me sad muci par problema. ja sam poprilican fanatik za hardver, i prilican sam early adopter, a istorijski Linux je uvek nekako kaskao sa podrskom (ne znam da li se to promenilo). Ono sto sad imam i muci me je PCIe NVMe "disk" koji mi je primarni i imam jos jedan SATA SSD koji mi se vuce po fioci i koji bih mogao da dedicatujem za Linux za sada.
1. Poceo bih sa Ubuntu-om
2. Da li je moguce napraviti dual boot konfiguraciju tako da Win10 ostane u fulu na NVMe-u, a da ceo SATA bude Linux particionisan. Da li Linux uopste moze da dual bootuje sa NVMe?
3. Da li je moguce uraditi dual boot a da ne mora da se iskljucuje SecureBoot?
4. Ako mi eksperiment ne uspe i resim da se vratim na Ubuntu pod Win10 VMom, da li je moguce uraditi neki rollback i skinuti boot managera?
5. Iako koristim Win10 radno okruzenje mi je pod VMom (imam domain controller guest koji je Windows Server 2019). Postoji li VM resenje za linux koje to moze da potera kao guest pod linuxom?
Hvala unapred.
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić