calexx:
Citat:
Branimir Maksimovic: Ajoj pa to je grafa iz 2004

100% ni najstariji drajver iz asortimana ne podrzava to zato ih ne prikazuje

A ne, ova je novija, piše da je serija 6150LE predstavljena 2006. godine.

Drajveri se vide u Kubuntu 14.04 kao i u Kubuntu 18.04 dok ih Manjaro ne prikazuje. Vidim da Arči i nema tu stavku u podešavanjima mada bi verovatno kod instalacije mogao da izaberem prave drajvere. Ali mi se nešto ne instalira Arči na ovaj krš.
Citat:
bojan_bozovic: Instaliraj Windows 8 x64 na taj AMD64 (5000b), trebalo bi da radi.
Niko ne pročita prvu poruku nego krene od kraja? Dobio je taj krš i planira da ga nosi u vikendicu pa da odatle pusti muziku, možda pogleda neki film ... mada znajući ga, on će i da visi na FB. Taman posla da mu instaliram windows, nekako sam ga preveo u linux vode i navikao je, verovatno ni on ne bi hteo nazad na windows a i sebi bih napravio nove probleme. Kao što je borba protiv virusa tj sa rešenjima za neki antivirus, u svakom slučaju mnogo veća šansa da nešto zapati (ne zanima ga da nauči bilo šta) a i morao bi opet da se navikava na staro/novo okruženje.
Instalirao sam Kubuntu 14.04 (taj mu je i na kućnom kompu i na ženinom laptopu) i radi koliko je njemu potrebno. Jeste da iduće godine prestaje podrška za 14.04 ali on i nije radio apdejt, jedino ja kada sam nekad svratio u njegovu radnju a on nije tu pa apdejtujem. Ostaje da još malo proverim sa varijacijama i kako će da se ponaša sa onim što on obično radi ... dok je bio u radnji u centru, nije bio problem da odem kad zabrlja ali do vikendice na 23km mogu leti da pedalam ali kad krenu kiše teško.
Teoretski bi mogao da nabavi neku grafičku na bljuvaku, jedino moram da gledam da nije ful visine pošto je kućište nisko.