Meni je doneo prijatelj letos da mu sredim komp koji je goreo

Kinesko napajanje se zapalilo , cuveni Frontier , i bilo lepe vatrice . Imali su srecu mogao je stan da im izgori !
Osim napajanja koje je islo u kontejner , na prvi pogled su bili crkli i ventilatori na procesoru i grafickoj ? Posle zamene to lepo proradilo . Samo nismo nikako uspeli da osposobimo ATA diskove , bilo prepoznavanja ali slab rad .
Posto to njemu nije bilo hitno , javi mi se on opet zimus , da se to zavrsi , kad ono nema nista , ploca vise ni ne baca sliku . Pogledam plocu , koja je letos posle pozara izgledala vizuelno normalno , do zime se bez rada naduvalo preko 10 kondezatora ?! I to bas ovi oko PCI konektora , ATA itd .
Ja nisam hteo da mu menjam kondezatore jer to moze mozda da upali za prodaju i da radi mesec , dva , jer ima neki veci kvar koji kvari kondezatore . Posto je on to hteo sebi za rezervu onda nista . Ploca bila MSI G31 , znaci malo stariji DDR2 model .
To znaci da ako ne upali ovo sto Gile pise , onda je u pitanju kvar , pa ako bas hoces da prodajes , nadji neki stari SATA disk , pa prodaji dok ima slike

, ima i SATA od 80 GB .