ne razumijem se bas u mreze ali bi mi trebalo savjet za realizaciju sljedeceg problema.
Vidite grafik koji sam uplodovao.
na lijevoj strani se nalazi jedan system DB i WS REST ili Soap, taj web service treba da komunicira sa drugim web services koji se nalazi na desnoj strani. Na desnoj strani se nalazi vise web service i svaki od njih imas svoj poseban host port i sve ostalo sta treba.
sto se tice konekcije ne mora da bude non stop otvorena nego da se otvori samo prilikom transporta.
PItanje glasi kako da najbolje osiguram i kojom tehnologiom prenos podataka preko interneta. Jer tu bi se podatci slali koji su poprilicno osjetljivi. Tadje stavio bi jednu web aplikaciju koju bi mogao da user pozove preko svoj web browsera i da gleda takodje povjerljive podatke u browseru.
Da User gleda i skida podatke sa web aplikacije mislim da bi bilo najbolje mada me ispravite ako grijesim:
Da domena ima SSL certifikat,
Log In da ide Username/Password + TFA (DUO ili Google Auth ali to kosta), ili da se ubaci cim user ukuca username password da mu Web Aplikacija na email automacki posalje jedan kod koji se generise i da user ubaci u u polje poslije log in.
sta vi predlazete?
Da li bi bilo pametno ovu web aplikaciju uraditi u PHP ili da se ide na javu? Sta je sigurnije i robusnije
hvala puno na odgovorima