Ja sam prvi PC , i to tada jos Eh , XT nabavio 1990 godine .
Moram priznati da mi je od svega bilo najzanimljivije da ga rasturam i sastavljam

Nije bio kod mene vise od 6 meseci , nazalost nemam ga vise , tek kasnije sam poceo da skupljam kompjutere , ali za tih 6 meseci sam ga rasturio i sklopio bar 100-nak puta
I to ne ono obicno skines kartice itd , nego sve , svaki sraf sto postoji . KO kad vojnik rasklapa pusku , pa prvi put lagano , pazi , zagleda, a posle moze i zmureci brzo kao munja .
Tada napajanja nisu bila ovakva , ova su sada laganica . Ranije su napajanja imala samo 12 konektora za plocu a pinovi slicni kao sto je sadasnji za ventilator samo veliki . Znaci ko ne pazi okrene za cas , plus nema cele vodjice oko zica , pa se lako omasi jedna levo desno .
Ona se nisu palila preko maticne i te fore , vec direkt , prekidac na struju . Zato je bio dobro izolovan .
A i tada su se pamtile boje , to je najvaznije . Isle su sa oba , bilo je dva konektora po 6 pinova , osnovno je bilo okrenuti tako da dve crne idu u sredinu jedna do druge i nema greske .
Tako da meni plasticni mali stezac nije nikako potreban. Kome jeste naka ga cuva i koristi .