Par godina vec koristim kablovski internet i jedno vreme sam se namenjao par komada rutera,modema od provajdera jer su svi imali problem sa restartovanjem ili zaglupljivanjem prilikom nekog downloada sa torenta.
Na kraju od svih se najbolje pokazao ovaj plastikaner a u medjuvremenu sam malo i batalio torente.
Ovih dana imam potrebu ponovo skidati nesto sa torenata i problem je ponovo tu.
Nakon pokretanja downloada konekcija radi ok mozda 20 minuta mada nema pravila,modem se restartuje (ne ide ping,lampice se pogase...) i onda kad ponovo napravi konekciju ide sve ok 20 minuta pa ukrug restart.
Probao sam u torent klijentu da smanjujem brok konekcija i to poboljsava stvar (duze radi pre restarta) ali problem i dalje postoji.
Da napomenem ako ima veze da iza modema imam ruter sa ddwrt na koji je prikljucen racunar i par telefona.
A neko ce reci da treba da se zalim operateru sto i jesam odavno ali posle zamene par uredjaja i ne resavanja problema su mi rekli kako to da resim...
Da ne koristim torente

Da li je neko imao slicna iskustva i da li je ovo stvarno problem do modema ili do kablovskog operatera?