To sto se ne razume,prihvatam.Programeri inace slabo kapiraju,valjda se smatraju nadljudima.
Ja program koji zahtevam nije sablonski,ja sam autor.Ne moze se moja autorska ideja koristiti za drugog klijenta !
Tako da koka kola metafora otpada.Baza,ja je punim izvorno.Koliko znam poprilicno ukradenih "razbijenih" baza se koristi
od strane programera koji skracuju unos za web sopove.Zamolio bih da se ovo usvoji,posto negirati ovu konstataciju je bespredmetno.
SQL baza je u pitanju.Rekao bi da ovde nema hejta i neke mrznje,naprotiv.Ono sto sam shvatio da bez grafickih prikaza i brifinga,
nema dogovora niti se moze shvatiti sta se trazi.Ali postoji i jedan deo koji mi nece biti jasan,ili treba po Maksimovicevom predlogu
DA SE UDJE U PROCENAT PRODAJE PROGRAMA.To su mislim pre desetak godina pokusali u firmi,da li Mentakor ili Mantakor,
nisam siguran.U Cirila i Metodija.Jedna je od onog harmonikasa Joksimovica ( ima stan u prizemlju) a ovi su na 2. ili 3. spratu.
Radili su nesto za Sony Erikson.Elem.Na brifinfu sve to onako dogovarano ,cak se ponudilo i razbijanje baze ali cena je formirana
kad se saznalo za koliko se program prodaje.Udjose ljudi u 80 klijenata pa je cigfra od 8,5k€ njima bila normalna.
Znam da je 900€ bilo testiranje programa,cuj testiranje.
Da budem jos jasniji,problem naplate je kada se radi program koji nije sablonski i nisu ga nikad radili,kao prvo,a drugo,
zasto se razbija glava da se udje u bransu,materiju programa za koji imaju zahtev?
Recimo,treba mi program u koji treba da se unese povrsina za obradu zemlje.Kolicina djubriva,prihrane,kolicina semena,hemije
potiv korova,navodnjavanje.Sta radi programer,pocinje da razmislja kojim traktorom cu da sejem,539 ili neki Fendt od 150ks,da li
cu to sejati kad je kisa ili suvo,da li je sejalica pneumatska ili ne,da li ce klica ici levo ili desno i ono kao finalno,kolika ce zarada i prinos
na kraju biti.Nit ore nit kopa ali bi da se informise.
A samo trazim da se kolicine proporcijalno odredjuju kad ukucam povrsinu koja se seje.Valjda sam bio jasniji?
"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"