Auuu, majko mila, znas koja je zezancija da se skine ovaj zanji lim. Mislim da moram ceo panel da vadim i rasklapam, jer su srafovi iznutra koji drze taj lim i panel. Uzas.
Ako mora, raskopaci, sta da radim.
Nemam main board ni Tcon, TV ovakav dobio bez ikakve informacije sta se desilo sa njim. Neko izvadio, verovatno serviser u nadi da ce popraviti, pa zaebo i tako valjda ostao. Info sam dobio da je panel OK.
Nego, evo uz kaficu drugu vec sat vremena se mucim da startujem pozadinsko i nece me nesto, krv mu ebem.
Doveo napon, probao sa 19.2V, nece, probao sa 24V ( koji mi je cudan, naizmenicni ok, 24.5V, a kada ga ispravim, posle greca mi daje celih 35 i kad ga opteretim sa nekom sijalicicom, probao i jega, nece da startuje ). Probao jedan 14.5V 4A, nece.
Na Stand-By Pin 12 i masu doveo 1,5V i nista. Sta mu je, djavo ga odneo?
Evo slika inverter board-a i DS kontrol cipa.
Nije valjda da odradi neka od mnogobrojnih zastita, under i over voltage? Znaci, niti zasvetle CCFL niti ista cujem da osciluje, a bogami cuju se trafoi kad osciluju na ovim CCFL drajverima...Znaci nista.
Ima i LED na ploci, verovatno za Status pin koji nije doveden na plocu...Isterao me iz pameti kada sam unimerom merio i kad je blicnuo :D Nisam ni znao da se nalazi na ploci, zaledio sam se, reko sta bi!?
Popratio napone, sve deluje OK, dolazi VCC do cipa, SB pin ide preko dva otpora do pin 14 na cipu, sve ok...

(c) 1982 sinclair research ltd