Evo dok ja citam malo

duzi post , Gile me pretece .
Hteo sam da ti napisem isto sto i on

Da je Entuzijazam , odlicna stvar i da sam ja isti takav . Nikada ne odustajem , dok nesto ne resim .
Samo ja nemam takve lepe "igracke " savremene , obicno krpim neku jeftinu starudiju
Sad imam probleme , sa Msi Ultra 5950 , AGP

karticom, pod opterecenjem, samo iskljuci oba ventilatora ?
Drugi problem mi pravi pregrevanje specijalnog minijaturnog napajanja na IBM p4 i tako ta godista krpim .
Pre 10-tak godina , sam imao neki prilicno glup hobi , sakupljanje i doterivanje starih Crno belih Telefona . Jeftino sam ih kupovao na kilo i onda popravljao . sada imam kolekciju koja naravno ne vredi nista od nekoliko stotina crno belih telefona
Ali dok sam to radio bio sam aktivan na forumima za popravke telefona, nekada je servisa za mobilne bilo na svakom koraku , danas ih je 10 X manje . I jedan od uglednih clanova , koji je imao servis u nekom napadu iskrenosti , mada ionako obicne musterije nisu ni posecivale taj forum , napise optrilike da ga parafraziram .
" Kad musterija donese telefon , sa hardverskim kvarom, gde je otislo nesto na ploci , uzmem i produvam . Vise nista i ne popravljam . U 60 % upali i telefon proradi , one ostale vratim musterijama i kazem nije uspela popravka , to i ne naplacuje . "
Eto to moze da ti posluzi kao neka ideja . Znas dok je radilo da li se neki deo ploce , cipset ili nesto drugo jako grejalo . Obicno usled ciklusa , toplo , hladno , dolazi do toga da popusti neki lem . Zato umesto pecenja i drugih gluposti , pravi majstori koriste duvaljku , njome ne greju sve , nego samo sumnjiva mesta , ne bi li se neki prekinuti spoj koji mozda postoji , ponovo spojio . Tako za pocetak , ne znam da li imas duvaljku , ima jeftinih , mnogo jeftinijih nego sto je taj box, koje mogu da odrade posao , pregledaj dobro pod uvelicanjem , detaljno i produvaj ako imas duvaljku .
Mozda Pomogne , nece da steti , ako znas sta radis ,ako ne znas , onda prvonadji nesto jeftinije za vezbanje , pa sto kaze Gile posle se vratis ovome