Dobro, lenje ako ti to vise odgovara, posto znam da znas ali te ocigledno mrzi jer je tu ruby da te pusta da radis sta hoces

Ali cinjenicno je stanje da je cak i ljudi kao sto si ti sve manje, dolaze horde ignoramusa koji ne znaju i ne zele da znaju nista van skripta a sebi dodeljuju neke grandiozne titule tip "full stack developer". Na to mogu da kazem samo "lol druze, 'stack' ide mnogo dublje nego sto ti mislis".
Jbg, sta cu, opterecen sam tim stvarima, to me je nerviralo jos od VBScript dana gde je "12" + "5" bilo 17, ali nedefinisanih 17 koji postoje u limbu u onim ocajnim Variant strukturama. Decenijama milijarde dolara i milioni inzenjerskih sati odlaze na to da se naprave sto efikasnije i brze hardverske platforme, hyper threading paralelizacija, cache kohezija, mutli-level branching, milioni sati na optimizovane kompajlere i strukture podataka da bi se napravili sto efikasniji kompajleri, milioni sati na razvoj end aplikacija koje ce iskoristiti sve to. I onda dodju script devovi i popisaju se na sve to uz ono "haha, koji ste vi sabani, al ste se isprimali, mi to isto uradili u tri linije koda, mnogo citljivije!"

Ja mislim da sam generalno veoma uzdrzan uzimajuci u obzir desavanje naroda u appdev-u.
Mozda je samo vreme da batalim sve ovo i da pocnem da pravim kiflice ili sarajveski cevap, cuo sam da su to odlicne retirement opcije za appdev

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić