Pa generalno bih hteo za pocetak da izbegnem GmbH (to je kao nas doo).
1. Sto se tice zdravstvenog, ja sam vec osiguran preko zene koja je zaposlena, da li ovime gubim to zdratveno i moram sam da ga placam? O kojim iznosima se radi ako moram i da li to ide kao poslovni trosak (pre poreza)
2. ZA pocetak bi mi sigurno svih 100% islo od jednog klijenta, to je onda malo problematicno. Mada bih rdio na projektima, dakle bez fizickog bivstvovanja i kantine

Ali sta se desava ako imas samo jednog klijenta? Isto da li ima neke razlike ako je klinet non-EU? Pretpostavljam da onda svejedno nema MwsT?
3. Nisam siguran da li bih presao 50k, prve godine sigurno ne. Penziono bi valjda bilo ok da placam

kako ide onda to? Procenat?
4. Sta rade ostali kojima zena ne radi MwsT?

5. Malo mi je nejasna ta prica o jedinstvenoj poreskoj stopi. Zena radi i zaradjuje i sad je u stufe 3 (ja sam 5) jer samo ona zvanicno privredjuje. Hoces da kazes da se na njeno bruto dodaju moji prihodi i da onda placamo porez po ovoj stopi bez obzira na to koji smo stufe?
6. Ako placas MswT, sta mozes da iskazes kao poslovni trosak? Renta, struja, gorivo, itd? Kako se to obracunava?
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić