Čitam čitam, pa ne uspevam da ukapiram da li je počeo da vrti kao lud posle 25-30 sekundi (kao što piše) ili je posle tog vremena počeo da se puši (kao što je logično).
A opet, niti kapiram zašto bi neko motor za 12v stavio na 24v sem ako ne želi da vidi koliko će da traje na tom naponu? Ok, 25-30 sekundi, saznali smo
Nisam ga prikacio na 24V da bi izgoreo.On bi na 12V trebao tako da se okrece,sklopicu ga,zalemiti nove zice.Pa ako radi,radi.Ali ipak ste me skrenuli sa te misli da ga stavim na bajs.Probao sam ranije,zavezao sam ga na bajs.Osovinu zalepio izolir trakom i stavio plasticno crevo za vodu.Posle sam tu istopio malo plastike i drzalo je kako treba.i iskusio sam to.da na strmoj nizbrdici da bih isao morao sam i tad da okrecem pedale.A uzbrdo da ne pricam.Bajs mi je u prvoj brzini a imao sam osecaj kao da je u 18.Sad mi pada na pamet,na yt.Sam video kako covek na tocak stavlja nekoliko neodijumskih magneta.A na viljusku namotaje,sad bi ja to napravio nego sam lak.zicu potrosio na trafo...
Eh taj YT ce unistiti svijet.
Nikola, mozes ti staviti kakve god hoces magnete, mozes staviti platinsku zicu, mozes lezaj mazati zmijskim uljem, mozes sta god hoces,
ali ne mozes dobiti vise energije nego sto ulozis ( nije to banka pa da daje kamate).
A YT ko YT npr: https://www.youtube.com/watch?v=27TOv1GgjMM