my 2 cents sto bi rekli drugari ameri
iz licnog iskustva i price sa prodavcima....
Neke indukcione ploce jednostavno nece da rade sa posudjem koje je manjih dimenzija, tipa nece na svakoj da ukljuci dzevu za kafu i sl, jer mora da ima neki minimum precnika dna posude, ispod koga ploca jednostavno ne radi.
Ovo je po recima prodavca, nisam imao takav slucaj kod kuce.
Ali ono sto jesam je da npr. dno suda mora da bude ravno, dakle ako imas neki stari sud koji si koristio na starom sporetu i njega hoces na indukcionu, proveri da li dno posude nije slucajno ulubljeno.
Meni se ovo desilo sa novom dzezvom koju sam namenski kupio, jednostavno kada je stavim na ringlu samo krene da "cakce" i nakon nekog vremena se iskljuci.
Ako nekako uspem da je prevarim

tipa da uz nju stavim serpicu i ringla "uhvati" i krene da radi, ona nastavlja da radi i kada sklonim tu serpicu. Problem se javljao kada maknem dzezvu da zakuvam kafu i ponovo vratim, onda ponovo krece cak-cak i ako ne uspe posle nekog vremena da uhvati tj. skonta da ima sud, jednostavno se ugasi.
Kada sam malo bolje zagledao dno dzezve vidi se da nije ravno, na dnu ima onaj kao neki utisnuti zig na kome je su tipovi ploca za koje moze da se kortisti, i izgleda da je to naknadno utisnuto "lupanjem" i da se u tom procesu dno iskrivilo, minimalno ali ipak dovoljno za plocu.
Po ovome sto pricas, i da se radi o starom modelu, moguce je da i on ima nekvu takvu zastitu, samo sto se ne javlja to caktanje, nego jednostavno nakon minut odradi safety switch i cao.
Probaj da nadjes sud sa bas ravnim dnom i da onda vidis hoce li ili ne da radi.