Citat:
vintagekiki:
Zaboravio si jos da primetis da svako koji voli da pametuje, poseduje opremu kojoj nije prvi vlasnik (jer nije imao novaca za nju), vec poseduje opremu kupljenu na kilo po raznim buticima (citaj otpadima), koja je kupljena za relativno sitne pare.
Iz izlozenih slika da se zakljuciti da je tkzv "pozlacenu" opremu odavno tehnoloski pregazilo vreme, i kao takova moze da posluzi samo kao kolekcionarski primerak koji je eventualno u radnom stanju. Sto je i logicno, uz opremu kupljenu na kilo nije dolazila prateca obimna tehnicka dokumentacija a tek rezervni delovi ...
Svaka laboratorija koja iole drzi do sebe, zanavlja kompletni lanac opreme na 5 eventualno 7 godina, jer je to otprilike vreme kada se pojavljuje nova oprema koja bazira na novim tehnoloskim principima. A nama smrtnicima preostaje da ono sto posedujemo odrzavamo u radnom stanju.
73
Prjatelju, ti si lazno ljubazan, a realno si bezobrazan, pride poprilicno specifican..
I sve sto iole valja, i sto ne valja, su ti DRUGI napravili..
Ono sto ne razumes u bahatoj gluposti da je oprema SPASENA od odlaska na otpad, zato sto sam ljubitelj, a nije popravljena iz raznih razloga, nebitno je informacija o tome. Opremu koju koristim za pravljenje uredjaja nisam ni spomenuo, niti sam hteo da pokazujem "ciji je duzi", bilo bi neprijatno, i nepristojno(
naspram jadne iskrine igracke ili hamegove smejurije)..a pride sam i "prvi vlasnik"..ne volim da drugi arci nesto pre mene..
MA3621 NIJE za koriscenje, vec za policu..kao svedok neke epohe..kao ni pakardov 3201, malo je 500KHz za moje aplikacije..
Svakako da je merilo kvaliteta opreme da li je neko "prvi vlasnik", i da li za svakodnevne igrarije, ili rad na terenu treba iskljucivo koristi bas novu i nekoriscenu opremu...to je bas fensi
Nacin razmisljanja je bas zanimljiv, steta sto nisam strucan u toj oblasti..
Ali, na osnovu dugog iskustva iz elektronike, cu reci, mani se elektronike, ne znas da kupis ni sta valja, novo ili polovno, a jos manje da "dovodis u fabricko stanje" a brecas se na korektne i korisne informacije, i bezobrazno ih kvalifikujes kao pametovanje...
A za proveru datuma na elektrolitima se beskrajno zahvaljujes..sto jeste pristojno....ali pokazuje da si vise u rangu osnovne skole sa "znanjem"...

I smes da kevces da ti "neko pametuje"