Citat:
bacaj aku, udri po samo pazi na
Bez brige

Inače, akku upravo i služi za muziku na plaži, kad idemo van i za beach volley. Baterija nađe krepat baš na početku sezone, tragedija. A ekipa već pita, gdje je onaj debeli pijandura sa svojim sokoćalima, treba nam muzika

(a redovito se štekaju na akku i za punit mobitele). Nemaš u Rovinju di izlazit, pa uglavnom pokupiš kakvu ekipu stranaca u kampu, muzika i cuga i lako složiš party na noćnom kupanju. Puna mi je više kapa švaba i njihovih $$$ Bose ili nekakvih startup bluetooth džepnih zvučnika koji urlaju kao manja linija a trebaš prodat bubreg za njih. Pa na što god to ličilo, ipak dva 13 cm auto zvučnika nadglasaju te igračke. A osim baterije, sve je za džabe složeno. Zato i pokušavam popravit bateriju, jer kad bi svako ljeto kupovao novu, nakon par godina bi došao na iznos za koji sam mogao kupiti gotovo riješenje, a to nije cilj. A kupit kvalitetan punjač koji će ju preko zime održavati je skuplje od same baterije, zato hoću sam složiti, dijelova doma imam. Evo
sokoćala za koji se baterija koristi: Prije, dok je ova baterija iz teme bila živa, bio je tu
autoradio, sad sam ga privremeno eliminirao jer ovaj akku mali je odviše slab, drži jedva sat-dva glazbe. Ovo malo pojačalo je slabo ali drži satima i satima i ok je za privremeno. Imam inače i
manje rješenje ili
ovako nešto za dnevni boravak na plaži koji uključuje jeftinu kinesku li-ion bateriju, koja se nebalansirano puni-prazni pa samo čekam dan kad ćemo imati vatromet na plaži

Mislim da ću probuditi uskoro staru temu za tu bateriju koju imam negdje na ovom istom podforumu.
@Vladd: hvala!
EDIT: pročitao sam ovaj zadnji link, dosta je koristan. Ispada da treba i koji mjesec da se to desulfatizira i da se tu razvijaju veliki naponi i struje, pa nekako se bojim to ostaviti bez nadzora mjesecima da radi u garaži. Sve mi se čini da budem odustao od toga, prejeftina je baterija, mislio sam da je postupak jednostavniji. Dok nisam pročitao teskt, mislio sam da nema šanse da to radi na mojoj bateriji jer mora ima ogroman otpor trenutno. Zaboravih reći da sam jučer spojio ampermetar serijski na bateriju i tako ostavio bez problema duže vrijeme. Tekla je neka minijaturna struja, tipa 60 mA ili tako nešto, ako moj instrument dobro mjeri. Dakle ima ogroman otpor. Ako bude desulfator gurao 6A u nju, pa tu će se razviti stotine, ako ne i tisuće volti. Koliko sam skužio, treba i paralelno s baterijom i desulfatorom imat punjač povezan? Neće taj generirani napon spržiti punjač?
Definitivno sad znam da mi je baterija od toga krepala, jer se lijepo vide te bijele nakupine kroz otvore ćelija. A i to objašnjava zašto mi samo jedna od šest ćelija pokazuje napon kad pipak uronim u vodu, kod ostalih zbog tog sulfata očito elektrode nemaju nikakvog kontakta s elektrolitom.
Ako ništa drugo, barem sam u ovoj temi nešto naučio o baterijama

Hvala!
[Ovu poruku je menjao Pioneer cdj 200 dana 17.07.2015. u 13:04 GMT+1]
...njemu i kućno zvonce zvoni u A klasi... hh