Danas sam dobio Digitus router,polovan.Slika 1... Koji podrzava sve vrste rada,AP,client repeater i sl... Povezao sam ga sa kompom i nisam uspeo da se povezem na internet ni na jedan nacin.Ni preko WIFI-ja ni preko LAN-a.Inace internet delim sa jednim lokalom u komsiluku tj preko WIFI-ja.Pa sam hteo da,sa ovim routerom pojacam signal i ako je moguce "podelim" po kuci,lap top i telefon.Kada povezem router i komp dobijem local area conect. limited or .... conection.Probao sam lap top da prikacim preko wifi-ja i ista prica.Signal je odlican ali ne uspevam da se povezem na internet.Pokusao sam da udjem u podesavanja samog routera ali ni to nisam uspeo(preko pretrazivaca).U njihovom upustvu stoji da je default adresa 192.168.2.1. ali ne vredi.Pokusao sam i 192.168.1.1. ali onda ulazim u podesavanja "host" routera kada sam prikacen na internet preko kartice i spoljne antene.Probao sam i da menjam ip adresu local area connect. tj 192.168.1.1. i onda je ok konekcija ali nema interneta.Moze li mi neko reci gde gresim i sta treba da uradim da ovo nekako proradi,ako je moguce.Nadam se da sam uspeo da objasnim moj problem i da nisam previse zapetljao.Pokusacu da nakacim i slike.Unapred hvala...