danas sam si dobavio 80W drsku iz iste generacije tj WP80 i extremno se prijatno iznenadio. LT tip vrhovaje po meni malo losiji nacin za transfer toplote ali verujem welleru da to radi ok, takodje u odnosu na PES51 senzor je svakako postavljen dalje od samog vrha tako da je i tu malo ispod performansi PES51 (za sada je to samo teoretski jos nisam probao), ali ono sto je sumanuto u celoj prici, 80W drska je mnooooooooooogo manja od 50W drske, kratka je skoro kao moj pace (oko 15mm je duza WP80 od "prstiju do vrha" od pace-a ali to je nista u odnosu na PES51) + je i sama drska kraca, nema nastavak koji viri iz ruke gde ide kabl koji mega smeta kada se radi ispod mikroskopa .. WP80 koristi RTD senzor (pretpostavljam PT20 nisam jos proverio, znam samo da je neki ptc) i neverovatno je brza ... 25C - 480C za 12 sekundi !!!!
tako da ako neko kupuje ove moderne welerke, WP80 drska je moja svesrdna preporuka ... naravno moze da se vozi SID-om, taman cu cim uhvatim neki minut vremena da napravim parametre za SID za nju (tabelu za temperaturu, pid koeficijente etc..)