Naime, živim u Kini, a ovde luda vlast blokira sve žive sajtove, naročito Google i njihove proizvode koje je dovela do tačke neupotrebljivosti (učitavanje traje decenijama).
Problem no 1 su Google Mape. Naravno, i one su u tom režimu. Ja imam Samsung Galaxy Ace sa android verzijom 2.3.6 i Mape verzija 6.14.5. Do sada sam radio na sledećem principu. Keširam mape (zumiram do nivoa ulica), samim tim se automatski sačuvaju, pa kad sam offline preko GPS satelita uhvatim lokaciju i teram. Od pre mesec-dva mape su jednostavno same od sebe izbacile imena ulica na engleskom! Dakle, imam opciju da vidim imena ulica samo na kineskom, što je potpuno neupotrebljivo. Pokušao sam da kontaktiram Google i pitam o čemu se radi, čeprkao po netu, rezultat 0 bodova. Čini se kao da Google uopšte nema neku email podršku, samo nekakve glupave beskorisne Google Help gde apsolutno ništa ne možeš da nađeš.
Problem no 2 mi je VPN na istom telefonu. Pokušao sam par mogućnosti, preko Astrill-a, fqruter2 i freegate koji su besplatni, ma mrtvo, ništa ne radi.
Pričajte šta da radim, očajan sam.
Hvala puno.