Ja bih ti rekao ovako: Biraj izmedju Samsunga i Lg modela. Sony moze da ima bolju sliku mada uzima panele od lg, koliko se secam, jer ulazu u razvoj elektronike koja zaduzena za prikaz slike. Drugi problem je sto modeli sa bolji (brzim panelima) uglavnom imaju 3d i smart.Samsung i LG guraju svoje panele i vecina drugih proizvodjaca uzima njihove panele. Obe tehnologije ove vodece tehnologije imaju svoje prednosti i mane. Na netu ima gomila tekstova koji ih porede
Kada sam birao za sebe pre godinu dana uzeo sam LG LA660 zbog toga sto LG ima prirodnije boje, siri ugao gledanja, pasivne 3d naocare itd. Panel za ovaj model radi na 120hz. Malo sam cekao da uzmem ovaj model koji ima panel ns 120hz, panel kao kod skupljeg 7xx. U prvih 6 meseci ugradjivali panel sa samo 60hz, pa su ih "naduvali" po sajtovima zbog ovog. Brzina panela bi trebala da obezbedi glatkiji prikaz brzih pokreta (pored ostalih ugradjenih tehnologija). Generano sam veoma zadovoljan slikom, izvaredna je i boje su prirodne i bez nekog posebnog podesavanja.
Mana za ovaj model da nije za gledanje fudbala.

Zbog limita tehnologije, i edge osvetljenja, kada kamera prikazuje teren i ide levo-desno, vide se u panelu razlicte nijanse u obliku sitnih vertikalnih "strafti", nesto kada imas malo losije opran prozo,r kao kada se vide potezi kako je prozor brisan.

Nadam se da sam uspeo da docaram efekat.

E, sad, to niko ko je gledao kod mene nije primetio ovaj "efekat" tako da mogu da kazem da je to jedva primetno i kada bih pokazao nekom, tada bi bilo uocljivo. Buduci da vise volim da gledam tenis, ovo mi ni malo ne smeta.
Jos da dodam, modeli proizvodjaca koji su manje poznati, mogu imati jednako dobru sliku, ali im se desava da kupiju elektoniku starijih generacija, paneli ugradjeni mogu da se razlikuju od serije do serije itd.
Ako imas neko pitanje za ovaj model, da bi mogao da ga uporedish sa nekim drugim koji bi ti kupio, pitaj.