Citat:
djordje1979:
Ispostuju 2 meseca otkaznog roka, kolko i pise u ugovoru. Obe strane su to potpisale pri zasnivanju radnog odnosa. Nema nista da ih boli. Sve po PS-u.
Ja ni o kakvoj nepravdi nisam pricao, oklen ti to?
I da hoce, ne mogu jer firma vise ne postoji. Likvidacija je "smrt" firme, tj pravnog lica, a za bilo koji ugovor vazi da buduce obaveze potpisnika ne prezivljavaju njegovu smrt, dok se minule obaveze namiruju iz ostavine, u slucaju firme preostale imovine i kapitala. Razlog je veoma prost, mrtvi se ne mogu sudski goniti za neizvrsavanje obaveza, niti se pred tim sudom mogu braniti, niti su tu da snose sankcije koje sud propise, te je stoga besmisleno imati obaveze mrtvih entiteta. Iz istog razloga se mrtvi ne gone ni krivicno, i iz istog razloga prestaju da vaze svi ugovori firme u likvidaciji, ne samo sa radnicima.
Jedini nacin da ugovorne obaveze prezive smrt potpisnika je uvodjenjem treceg lica, garantora, koji ce sa jednom ili obe ugovorne strane sklopiti novi ili aneks postojeceg ugovora o prezivljavanju obaveza i prenosenju na garantora. Posto dete treba uskoro da mi se rodi ja sad imam tu situaciju u vezi skladistenja krvi iz pupcanika. Firma sa kojom sklapam ugovor ima garantora koji ce preuzeti obavezu daljeg cuvanja u slucaju likvidacije ili bankrota banke maticnih celija. Medjutim, ja jos nisam cuo da je neko tako nesto uradio za radne ugovore.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić