Pa vidis, naveo si idealno i logicno resenje. Sta ima neko nekome da izdaje "sertifikat". Neka trziste pokaze upotrebljivosti ili kvalitet.
Ali neee..
Ovo je mutljag prezasicen sujetom, kapricom, birokratijom..i zatim nepotizmima raznih vrsta, teska slihtarenja(gotovo obavezna, zbog teskih sujeta)...pa sve ukupno "dresirano" politikom, odnosno jos preciznije drzavnim aparatom...i policijom i vojskom i udbom(mislim integralno na sve koji nam neprimetno kroje kapu i lepe etikete)...
Pa su se poslici dobijali ovako ili onako, pa su se pozicije dobijale na mile lale, e onda je to sve trebalo ucvrstiti, sertifikovati...finansijski obezbediti...
Trebaju studenti Megatrenda da se pobune, mozda ne bas pobune, ali pokrenu, da odbrane renome to vise nije "tata" Micina stvar, vec i problem nosilaca diploma Megatrend.
Privatni fakultet i treba da se razlikuje od drzavnog, i da ima slobodnije i fleksibilnije gradivo, od drzavnog univerziteta(koji se otima i cici da NE bude reformisan), cije gradivo je posledica nekog drzavnog strateskog plana(ahaha, sam sam sebi .....PLAN u Srbiji, gde se zivi danas do sledeceg sata, ako ne uleti neko pivo..u tih sat vremena..onda jbga

) i koji je napravljen da odrzi neki nivo formiranog intelektualca, naucnika...
I ta zamisao nije losa, naprotiv odlicna je, jos bi lepse bilo da imamo neki ambijent, privredni i drustveni, ne samo drzavnu upravu, koja placa sve, i kreativnost i pasivnost..i "majka" je ugavnom losima, dobri neka se sami snalaze..
I svako bi SEBE profilisao, u zeljenom smeru i do nivoa koji je ili zeljen ili isplatljiv...
Ovako je dzarnuta pandorina kutija, i to SVI akteri DOOBRO znaju..kutija novca, sujete i uticaja...
I sada SVI zele da, sto pre, legne prasina, i da sto manje njih da neku izjavu(ni neutralne izjave nisu pozeljne), i zato su mi zanimljivi potpisnici, mislim struktura...njihova nezavisnost i "bezbednost" od reakcije "uticajnih"...