A da pokrećemo kompresor toplotne pumpe otpadnom vodom? Tuširaš se i voda krene da pokreće kompresor... iskopam malu rupu u stanu (sprat-dva) da dobije na brzini i eto...
Ubedili ste me da se ne isplati ali smisliću nešto novo pa se vraćam

šala, ali moraću da proverim "statistički" koliko se puta bojiler uključuje bespotrebno i koliko dugo radi u leru pa da vidimo onda junaci
A inače da odgovorim na neke postove ovako bez citata:
- Bojiler je nov star mesec dva (marka ima veze sa morem odnosno pojavom na moru koja se događa kada duva vetar - da ne dajem reklamu džabe)
- ventil nepovratni nov, cev ispod njega je hladna tako da nema propuštanja u drugom smeru što sugeriše da je ispravan.
- Izolacija bojilera je koliko toliko ok, koliko sam uspeo da vidim kada je montiran (o dodavanju izolacije bi se dalo diskutovati ali neki drugi forum možda ipak nije za elektroniku)
- Zapremina 80l
- i tako šta još reći o bojileru...
nemam pojma mislio sam da može da se malo unapredi a ne samo grejač u vodu... ko srednji vek

Mada kažu ako je ispravno nemoj da popravljaš...
A isto tako me povuklo i razmišljanje o grejalicama i sličnim stvarima... da ne treba imale bi samo on/off pa kada ugreje onda ok, kada isključi to je to... da li radi dva sata sa manjom potrošnjom ili sat sa većom potrošnjom izadje na isto to ste u pravu...
1h x 2Kw = 2h x 1Kw = 2Kwh
ali sam ja uglavnom kroz celu temu mislio da se smanji potrošnja kada je u leru... odnosno da održava "neku" temperaturu da ne mora da greje od nule i da ga jednostavno ne gasim nikada kao ni do sada (samo kada se tuširam)
Moraću da se bolje naoružam sa informacijama i činjenicama pa da se vratim na vašu opštu radost
Nego neko je spomenuo secanje struje po kući... meni je bojiler vezan na posebnu "žicu" do table... nema nikakve druge potrošače prikačene na tom vodu... jeste da je faza ista za još neke uređaje posle table ali nisam primetio do sada da je bilo nekih "seckanja" i crkavanja...