Nakon pregleda doktor objasni: "Bolujete od retke bolesti koja ja smrtonosna. Ipak, za Vas jos ima nade. Postoji dva specijalna leka od kojih po jednu tabletu koje morate piti svakog dana tacno u podne, narednih deset dana i bicete izleceni. Ima tacno 10 tableta leka A i 10 tableta leka B.Tablete jednog i drugog leka su identicne.
Ako, pak, popijete samo jednu, dve tablete jednog leka, tri ili vise tableta, nema Vam spasa."
Nekoliko dana je covek pio po 1 tabletu leka A i po 1 tabletu leka B tacno u podne.
Onda, jednog dana u podne covek otvori flasicu sa lekom A, izvadi u saku 1 tabletu, zatvori flasicu i otvori flasicu sa Lekom B. Kako je nakrenuo flasicu B, zazvoni mu telefon, on okrene glavu ka telefonu i u tom trnutku ispade 2 tablete leka B. Kada se pogledom vratio na saku, video je 3 identicne tablete i nije znao koja je od kog leka.
Da li covek moze nesto da uradi da bude siguran da ce preziveti?
Danas sam ovo cuo je jednog poznanika i svidelo mi se. Zato sam resio da podelim sa Vama.
U slucaju da znate odgovor - da ste ga culi i slicno, nebi bilo eticki da ga otkrijete

Pozeljno je da malo muckamo glavicama