naime "pazario" sam jedan modul od MikroE. U pitanju je RFid Click plocica sa CR95HF cipom na sebi.
Pokusavam da nateram doticnu plocicu da "prica" sa mnom preko UARTa, ali mi ne uspeva.
Naravno, TechSupport na MikroE je ravan nuli (dal iz neljubaznosti ili iz neznanja - ne bih znao, ali odgovori im se svode na "Imate na nasem sajtu (pa mi paste link) User Manual (u kom btw nista ne pise) za datu plocicu i example (pisam u njihovom mikroC za ARm i za SPI komunikaciju), pa odatle pogledajte sta vas zanima".
Nista me odatle ne zanima, da sam hteo SPI pisao bih SPI, u Manualu nista ne pise.
Po staroj dobroj praksi, sve sto te zanima -> pravac datasheet.
U datasheetu nadjem da (pored prebacivanja smd jumpera na pcb) treba da odvedem SSI_0 i SSI_1 na GND (to u MikroE nisu hteli/znali da kazu), da mi za WakeUp treba min. 10uS na Rx pin od CR95HF i da mu nakon toga saljem komande.
Koliko sam uspeo da shvatim iz DS-a, proces je sledeci:
1. Dovedem napajanje
2. Odvedem Rx pin min. 10uS na GND
3. Sacekam min. 10mS da se uredjaj inicijalizuje i vidi kako pricam sa njim (SPI ili UART)
4. Saljem komande (izaberem protokol, podesavam baudrate, uklj/isklj Echo, itd)
5. Citam ili pisem tag/karticu/eeprom...
Problem je sto ne mogu ni da probudim uredjaj!
Moja ideja je bila da mu saljem Echo komandu nekoliko puta dok mi ne odgovori potvrdno, a ujedno slanjem Echo komande mogu da probudim uredjaj jer CR95HF po defaultu prica na 57600bauda, sto znaci da mu low pulse traje nekih 17-ak uS (sto prelazi onih 10uS za budjenje), i kasnije bi trebalo da prihvati komandu za Echo i da mi odgovori potvrdno.
Ovo se ne desava!

HINT!? Ideje? Misljenja?
Kako da probudim ovo !#&$^@&#$ i ubedim ga da prica!

Unapred zahvaljujem na odgovorima!
those who understand binary, and those who don't.