PA pazi, i danas imas firmi koje rade na kliperu

Ta prica sve manje pije vodu, inercija ima svoju snagu ali ne doveka.
Evo jedno zanimljivo stivo na temu:
http://www.reactos.org/node/637
Landscape se menja prilicno ubrzano, zapravo mnogo brze nego sto sam ocekivao. Web je vec daleko odmaglio od platformske zavisnosti, desktop je sad u zapecku i ljudi su jednostavno u zbunu jer niko nije ocekivao da ce im tlo biti izmaknuto u ovoj meri. Synofsky nam je je*ao keve i to bez milosti, uspeo je maksimalno u svojoj bolesnoj nameri da skrajne .NET ekipu. Mnogo ljudi se nada da ce MS da OSSuje .NET framework sad kad je na Azure-tu moguce razvijati aplikacije u sijaset pltaformi, i da ce to biti spas za .NET, medjutim svi zaboravljaju da .NET nije skrajnut zbog Azure-a vec zbog Windows ekipe i njihovog nedonosceta zvanog WinRT. WinRT i WPF/.NET ne mogu da koegzistiraju u umovima MS menadzmenta, bice ili jedno ili drugo a ja se bojim da ce biti ovo prvo. Narocito kad se uzme u obzir da je za funkcionisanje WPFa i njegov razvoj neophodna puna saradnja sa Win ekipom (zbog MILa) i da je OSSovanje prakticno nemoguce jer je MIL namerno zakoponan u Windows base code..
Ja sam (bar je to vidljivo) bio zagrizeni pobornik .NETa i uzivao u svim prednostima koje je donosio u odnosu na C++, ali stvari su se promenile. Za prosutim mlekom ne valja plakati, isprobao sam Qt dev i upotrebljiv je. Zao mi je sto nemam sve te fensi WPF tehnologije, ali sta da se radi. Sto vise ljudi bude koristilo Qt bice i prosirenja, do tad cemo koristiti tehnologije sa pocetka ovog veka

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić