da, upravo sam mislio na fotone. ali nije u tome poenta, nego- niko ti nece reci tokom skolovanja da se ne zna sta je gravitacija i da samo postoje odredjene pretpostavke.
naisao sam pocetkom godine na clanak gde su uspeli da naprave materiju gde se cestice ponasaju suprotno gravitaciji
http://www.nature.com/news/qua...es-below-absolute-zero-1.12146
i evo pola godine nista vise o toj temi, stvarno cudno.
a moja teorija i nije baas teorija

vec vise kao pretpostavka jer nemam dovoljno znanja iz fizike da bih je u uoblicio u teoriju. delimicno sam je dotakao na ovoj temi
http://www.elitesecurity.org/t464104-matematica-alogica
i direktno proizilazi iz tog koncepta 'matematica alogica'.
ukratko bi glasila ovako:
prostor ima neku gustinu, ili koncentrisanost.
tamo gde je masa, tamo prostor ima vecu gustinu (ili vise je koncentrisan), a gde nema mase ima recimo prosecnu.
kako telo ima masu (npr zemlja) ta masa je isto sto i ogromna gustina prostora ili koncentracija prostora.
ta velika gustina prostora je morala da se stvori na racun necega. dakle negde je gustina prostora manja. sasvim je logicna stvar da manja koncentracija prostora nije na drugom kraju svemira nego negde u blizini. najlogicnije je, kad govorimo o zemlji npr, da je oko zemlje.
e sad, ta manja koncentracija prostora nije ujednacena, nego kako se povecava rastojanje od zemlje ona postaje veca, tezeci nekoj normalnoj svemirskoj koncentraciji prostora. dakle tezi. to znaci, kako se vracamo prema zemlji, da se koncentracija prostora smanjuje.
ovo bi znacilo da masa ne privlaci tela, nego ona propadaju od vece do manje koncentrisanosti prostora.
takodje se moze objasniti zasto se svetlost privremeno pomera kada prolazi pokraj mase- jednostavno prolazi kroz deo prostora koji je manje koncentrisan nego onaj kroz koji je do tada prolazila.
sta jos ima tu od gravitacije da bi se moglo objasniti ovim... ne znam, ali ako je ovo tacno, onda nema zakrivljenja prostora, vec manje koncentracije prostora, kruzno i pravilno zrakasto rasporedjene oko ogromne koncentracija prostora (mase). ne postoje gravitoni jer telo jednostavno "pada", nema interreakcije tela sa masom.
a ako se recimo podudara sa svim gravitacionim fenomenima, onda moze lako da se ispita eksperimentalno za nekih desetak hiljada dolara, ukljucujuci materijal, naknade, naucnike i izracunavanja. i ako je i priblizno tacna, onda je problem antigravitacije sasvim drugaciji, i lako resiv.
i da, zaboravio sam, ovo takodje objasnjava inerciju. kada se vozimo nekih 20 km/h, ispred sebe stvaramo vise koncentrisan prostor, a iza sebe manje koncentrisan. ako naglo ukocimo, onda se gustina ili koncentrisanost prostora ispred i iza nas izjednacava (iza nas se povecava a ispred smanjuje) tako da nas "gura" napred.
ako bi ovo bilo tacno, onda bi antigravitacione stvarcice i inercioni prigusnici kakve vidjamo recimo na sf-u, bili zapravo jedna ista stvar.
kazem eksperimentalno je vrlo lako utvrditi da li je zamisao tacna ili ne, pa kada budem imao novce koji mi ne trebaju da bacim za ovo

pokusacu, zasto da ne.