Darko! Zica koja ide iz sendera povezana na njegovu antenu stavis koaksijalni kabal umesto te zice i umesto te male antene
prespojis sa vrucim krajem Koaksijalnog a masa kabla prespojis za masu sendera. Sender se napaja i dalje sa njegovom napajanjem.To
ne diras. Zavisi Darko i koji Sender imas. Verovatno ima prikljucenje za napajanje u 220Volti kao kod mene ili posebno napajanje 12V ili koliko vec.
Ali ako imas onaj minijaturni(kanalni) TV-Sender sa buvljaka to je vec druga prica.
* * Ne znam sta tacno hoces ali bez antene nece ti bacati ni 15 metara. Posto vidim Darko da si malo lajk sa ovom vrstom signala
bolje nemoj da stavis ovu plocicu jer neces dobiti u povecanju dometa nikako na ovaj nacin pa ces celu jesen experimentisati
bezuspesno. Plocica zajedno sa prepravljenom antenom to je vec malo drugacija prica ali bi trebalo coveka koji je vec to radio i zna
tacno sta i kako treba da bi dobio sto manje harmonike u etru pitati i kontaktirati.
Ova plocica sto ti hoces je veoma slaba i nema puno mW. da bi se lepo ponasala kao predajnik.
* * Ako hoces malo ozbilnije i siguran signal da emitujes potrazi kao sto
zica49 predlozi(Distribucjoni-Kanalni pojacivac) za
kablovsku televiziju. Sav je u metalnom kucistu. Ja sam samo jednom nasao takav na starom buvljaku ali je covek trazio 10Eura za
njega sto je za mene bilo previse. Sa tim pojacivacem i naravno dobru prilagodjenu kanalnu-antenu uspeces.
* * Rekao sam ti da si Lajk zato sto i ja sam bio lajk kad sam poceo sa ovim visokim frekvencijama bakcati se. Lako je imati vec
Video-Sender i malo stelovati postaviti neku Antenu i povecati malo domet ali je mnooogo teze prepraviti ga i pojacati ga jos vise
kao (Booster) Linearac a da se dobija kristalnu sliku. Probao sam i ja izlaze iz radio stanica,toki-vokija sve lepo sam dobio i ja lep
domet na taj kanal koji sam zeleo ali samo neke linije,brum i smetnje ne i lepu sliku bas zbog toga sto je u pitanju A klasa
signala zato je i oprema veoma skupa za to:
http://www.ebay.com/sch/i.html...++tv++transmitter&_sacat=0
* Ima ljudi ovde koji vec godinama su usli u ove vode i znaju mnogo vise o ovim signalima. Mada znam jos nesto:jedno je pre dosta godina poslati bilo koji signal kad su bile mirne i ciste vode u etru i drugo je sada kad svaki kanal je zauzet i miljarde drugih frekvencija oko tebe samo prelete

.