Citat:
shuta13:
Ljudi,u vezi brojeva za prcenje,kazete da ima dosta laznih sajtova.Da li je moguce da je yanwen lazan sajt i da brojeve koje nam daju uopste nisu tacni a stizu statusi za posiljke?Nijedan broj koji sam dobio nije u tom formatu od 13 karaktera preko koga bih,kada paket udje u Srbiju,mogao da ga pratim preko nase poste,ali mi za sve vec pise da su u Srbiji i da su putovali oko 8 dana.Ako je verovati tom statusu meni dosta paketa stoji na carini vec 20 dana. Sta da radim?
Nista osim cekanja
Vidi sta se desava . Znas kako se kaze ne moze i jare i pare

Znaci Kinezi da bi imali sto manju cenu , sto i svima nama odgovara salju paketice, bez pracenja. Medjutim Alijeva pravila su takva da svaka posiljka Mora da ima pracenje !
Zato tu postoje dva resenja ,ili da Kinezi dizu cene , pa da ima pravo pracenje , ili da ostane jeftino , a da ima pracenje koje je forma radi ispunjenja onog Ali pravila !
I zamisli svi ljudi vise vole nize cene , ali ne vole kada pracenje nije pravo
Zato se oni uzdaju u postenje kupaca da ce kada dobiju paket , bez potpisa da ce kupac to da potvrdi i da oni dobiju novac . Zastita Alijeva je u sustini ista ! Tako da za tebe kao kupca nema rizika .
Zato treba cekati 60 dana , od dana slanja , ne od porudzbine, pa odluciti sta da se radi. Moze da se otvara Disput Ako nije stiglo , a moze i da se trazi produzenje roka za stizanje .
Ja radim i jedno drugo , zavisno od situacije , ako mi je prodavac simpatican , ako je komunikativan odgovara na poruke ljubazni itd. nekada i popustim pa trazim produzenje. Nekada ne pa se tada otvara zalba .
To vec zavisi od kupca kako ce da se ponasa i sta ce da radi , ali pre 55. dana od dana slanja ne treba nista raditi osim cekanja, a tog dana treba da odluci da li ce da se zali ili ce da trazi produzenje rokova.