Citat:
nona23:
Zdravo svim, Porucila sam cizme preko Alija,cizme su kostale 26 dolara.Kada mi ih je postar doneo morala sam da platim jos 642 din carinu. Cizme su mi male.mozda i za dva broja.Inace nosim 38,ali sam narucila br 39 za svaki slucaj. Da li neko ima iskustva sa njihovim brojevima? Kakva je procedura,da li mogu da ih menjam za veci broj i da li cu opet morati da platim carinu? Inace sam ih dobila posle 55 dana.
Bice od toga sto se kaze " mrka kapa" . Najbolji savet bi bio da se nista od Odece , obuce ne narucuje, ako se ne uklapas u Kineske Standarde, po bilo kom pitanju. A kako je standardna Kineskinja velicine naseg patuljka , onda eventualno ko kupuje za decu, neka naruci te njihove brojeve za Kineze.
Ne vredi ici ni u radnje , jer nasi Kinezi znaju za jadac , pa tu robu za patuljke i ne nabavljaju . Inace kod mene u najblizoj Kineskoj radnji od letos novi Kinezi su vlasnici . Mladji par , tesko je oceniti koliko imaju godina , ali imaju sina od bar 10 . I Kineskinja , vlasnica dosla u radnju sa Platformom od 15 cm !! Sa tom platformom-sandalama je imala jedno 1,55 , pa ti izracunaj kolika je

Da smo negde slucajno izasli, Policija bi me uhapsila za Pedofiliju iako gospodja ima bar 30 godina

Bukvalno izgleda kao dete.
Da se vratimo na problem , koga ti imas a Kinezi nemaju

Narucila si 39 i dobila si 39 ! Uvak na svakoj stranici imaju Kinezi nekakve ograde, tipa dobro proracunajte koji broj vam odgovara i slicno. Tako da ces po tom pitanju tesko ostvariti bilo kakvu zalbu . Sto se povratka PDV -a tice na to ne racunaj, kao ni na mogucnost da u eventualnoj zameni, nece ti Kinezi menjati , al teoretski ajde , tako samo u teoriji mozes da izbegnes jos jedan PDV.
Nego vidi to pa mozda prodaj nekom uz neki mozda mali gubitak , a sledeci put ne narucanaj Cizme sa Alija.
Inace na carini si Odlicno prosla, posteno i po zakonu skoro u dinar. PDV je 20 % znaci 5,2 $ , dolar divlja i danas je preko 104 dinara , plus posta uzima sebi 145 dinara, tako da si tu dobro prosla.