E, izvini, ne pratim temu redovno...
Pa, ono: da. Sistemski datum. I da, korisnik može da ga promeni, s tim što se on sam podešava putem interneta na tačno vreme i datum, mislim jednom nedeljno. I da, korisnik i to može da zabrani, ali ne možeš da veruješ koliku komplikaciju čovek može sebi da napravi ako tako olako menja sistemski datum: probaj da zamisliš neki program, koji zavisi od datuma kreiranja/poslednje izmene nekog fajla: najčešće se ti programi samoupucaju u glavu kad shvate da je "creation datetime" u budućnosti
Takođe, mislim da se antivirusi bune neviđeno na to - promenu datuma.
JOš je bolji sistem da taj softver proverava na serveru da li ima dozvolu za rad
Ili da recimo staviš da program pri prvom pokretanju iskopira fajl "ključ.ini" sa usb-a u recimo /temp, a da 1.1.2013 potraži "ključ.ini" u /temp folderu, i obriše ga

...naravno da je ključ fajl neophodan za funkcionisanje, a u njemu može da bude i ništa, nego prog samo da proverava postojanje fajla

naravno da bi baš bilo dobro da mu je atribut "hidden"

još ako nema fajla kluč pri pokretanju - da program ispiše "nisi platio, zli piratu "

====
Mislim, pazi, sve su ovo glupe i stare fore - ali ni ti se ne boriš protiv Bila gejtsa

Kad, tokom pravljenja Nes kafe, umesto da uzmeš mleko iz friza tamo ustvari staviš Nes konzervu - shvatiš koliko je multitasking za*ebana i pipava rabota :)