Getsbi:
Iritantne poruke tipa: (Da sam znao da nađem nebi tražio pomoc od vas,… ili ZAR JE MOGUČE DA SE OVAJ PROBLEM NEMOŽE REŠIITI, MENI JE PROBLEM ALI NISAM ZNAO I DA JE ZA VAS) ne doprinose da postavljač pitanja dobije odgovor.
Pisanje reči i rečenica isključivo velikim slovima, u pisanoj komunikaciji znači vikati.
Pojašnjenje postavljenog pitanja na zahtev nekog ko želi da vam pomogne, treba da bude bar za nijansu kvalitetnije od prvog pitanja. Primer treba da bude odgovarujući sa tačnom naznakom gde se i šta želi postići. Morate da razumete da oni koji su spremni da vam pruže pomoć, nemaju baš mnogo vremena da sami prave primere i istražuju moguće varijacije na vaš problem, već vam odgovaraju na osnovu nagomilanog iskustva i želje da brzo i efikasno pomognu. Zato morate vi njima da pomognete da bi oni pomogli vama.
Razumem ja šta je hitnost i potreba da nekog nešto molite, ali se onda ponašajte u skladu sa situacijom u kojoj ste vi podređena strana i očekujete nečije vreme i znanje.
Ovo nisam napisao da kolegu agkiki povredim i da se nađe uvređen već da svima skrenem pažnju na očekivani stil pisanja i obraćanja za pomoć.
Nadam se da će kolega ubrzo dobiti zadovoljavajući odgovor i da će se zadržati na ovom forumu.
Pozdrav.